Contact »

BI as a Service

Wil je direct zicht op KPI’s en weten of je op koers ligt?

ValueCare levert haar klanten een eenvoudig toegankelijk informatieportaal voor effectieve sturing om doelen te monitoren en prestaties inzichtelijk te hebben. Als manager heb je altijd zicht of je op koers ligt op de belangrijkste KPI’s. Je vindt op eenvoudige manier waar je naar op zoek bent, waardoor je inzicht hebt en kunt handelen. Weloverwogen en fact based. Of je nu wilt weten hoe het met je wachtlijst of productie gaat, met ziekteverzuim of je financieel resultaat.

Alles in één oogopslag

Stuur gericht en bereik doelen

Managers kunnen in één oogopslag zien of doelen bereikt worden en waar bijsturing nodig is. Zij hebben snel en eenvoudig toegang tot een bibliotheek van relevante rapportages om oorzaken en verbeterpotentieel te achterhalen. De bibliotheek ontwikkelen we met een groot netwerk van instellingen. Want waarom zelf het wiel uitvinden? Daardoor heb je snel de beschikking over heel veel rapportages!

Voordelen BI as a Service

met ValueCare

Snelle implementatie: grootste bibliotheek met KPI-rapportages direct beschikbaar vanuit netwerk

ValueCare werkt voor meer dan 100 organisaties. En al die organisaties hebben stuurinformatie nodig op gebied van personeel, financiën, productie en kwaliteit. Samen met haar klanten zorgt ValueCare dat het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Binnen het netwerk wordt relevante informatie gedeeld via een bibliotheek met rapportages. Zo zorgen we dat je snel toegang hebt tot heel veel relevante informatie.

Betere prestaties

Medewerkers worden in staat gesteld om hun prestaties te verbeteren door de toegang tot relevante informatie (feiten). Eenduidige informatie over de kwaliteit en doelmatigheid is voor alle betrokkenen transparant beschikbaar.

Stuurinformatie over alle bronsystemen heen

Op één plek toegang tot alle informatie die je nodig hebt. Of het nu over de productie, kwaliteit, financiën of personeel gaat, al deze informatie is via hetzelfde portaal toegankelijk. Zo kun je ook inzichten met elkaar combineren en snel zien of bijvoorbeeld onderproductie gerelateerd is aan ziekteverzuim op een bepaalde locatie.

Alle onderliggende data inzichtelijk

Je kunt op totaal niveau zien of doelen bereikt worden en doorklikken op onderdelen die uit de pas lopen. Daarbij kun je uiteindelijk tot op het diepste niveau zien wat er aan de hand is. Dat helpt om te begrijpen én om te zorgen dat mensen echt in beweging komen.

Direct zicht op prestaties

Door innovatieve zoektechnologie maakt ValueCare informatie op een eenvoudige manier toegankelijk voor medewerkers in de organisatie. Hiermee kun je makkelijk informatie opvragen die je nodig hebt. Via de prestatiekaart kun je zien of je team/afdeling op koers is en gericht sturen.

Een overzichtelijke prestatiekaart om doelen te monitoren

Naast verschillende rapportages wordt er een overzichtelijke prestatiekaart beschikbaar gesteld met de belangrijkste KPI’s voor de organisatie. Daar waar het niet goed gaat, kan de manager de oorzaken gemakkelijk terugvinden. KPI’s en doelen worden hierin vastgelegd en zijn direct inzichtelijk.

Alle tactische en strategische stuurinformatie bij elkaar

De portaal biedt één geintegreerde oplossing. Je hebt zowel risicobeheersing, verantwoording, externe aanlevering als KPI-rapportages vanuit één omgeving toegankelijk.

Zo doen wij dat

Binnen 60 dagen zichtbaar resultaat!

Altijd op de juiste plek

Wij zorgen ervoor dat medewerkers op alle lagen in organisatie snel en eenvoudig toegang hebben tot voor hen relevante informatie (en al hun zoekvragen).

Aanpak

1. Ontsluiten relevante bron systemen
2.
Omzetten eenduidig datamodel
3.
Inrichten portaal
4.
Draaien van alle rapportages vanuit netwerk
5.
Vaststellen KPI prestatiekaart voor manager en professional
6.
Testen en in productie nemen
7.
Pilot met kleine groep gebruikers
8.
Verdere uitrol en inbedding P&C cyclus
9. Continue doorontwikkeling samen met netwerk

Hoogwaardige dashboards

Alles in één oogopslag

Onze dashboards leveren een altijd actueel inzicht in benodigde acties om in control te zijn en zijn gebaseerd op onze state-of-the-art zoektechnologie.

Meest gestelde vragen

BI as a service

Wij zien dat veel instellingen worstelen met dezelfde vragen. Oók als het gaat over de aanschaf van software om risico’s te beheersen en prestaties te verbeteren.

Wij helpen je graag. Daarom hebben we hier de vragen op een rij gezet die we in de praktijk geregeld tegen komen. En staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Header 02
Kunnen wij als organisatie onze eigen rapportages blijven maken?

Dat kan zeker. ValueCare stelt naast de rapportage bibliotheek datakubussen beschikbaar die eenvoudig te exporteren zijn en waarmee de organisatie zelf aan de slag kan. Voordeel is dat de data vanuit hetzelfde datamodel komt waardoor er geen inconsistenties ontstaan.

Hoe zorgen jullie ervoor dat mensen de inzichten ook echt gaan gebruiken?

Onze tooling is gebouwd op een technologie vergelijkbaar met Funda en Bol. Dit betekent dat mensen (ook degenen met weinig digitale affiniteit) heel goed in staat zijn hun eigen informatie te vinden en dit ook leuk vinden. Daarnaast bieden we allerlei extra functionaliteit om het gebruik te stimuleren:

  • Eenvoudig toegang via SSO
  • Instellen eigen favorieten pagina
  • Delen van zoekopdrachten
  • Relevante rapportages actief onder de aandacht brengen via email met daarin link
  • Gebruikersanalyse (loggen mensen in)
  • Naast onze technologie activeren we de medewerkers samen met onze klanten middels persoonlijke begeleiding, inbedding in P&C cyclus en instructiematerialen
Hoe zit het met licentiekosten?

Die zijn er niet. ValueCare streeft er naar dat zoveel mogelijk mensen fact-based informatie tot hun beschikking krijgen om te sturen. Om die reden werkt ValueCare niet met licentiekosten per gebruiker. Er kunnen een onbeperkt aantal medewerkers gebruik maken van onze dienstverlening.

Hoe waarborgen jullie de betrouwbaarheid van de getoond informatie?

ValueCare maakt periodiek, via een gestandaardiseerd protocol, een aansluitingsrapportage waarin de onderzoeksmassa in de ValueCare omgeving aangesloten wordt op de gegevensbronnen van de klant. Verder volgen we bij de ontwikkeling het Ontwikkel Acceptatie Productie principe en wordt er vanuit een groot netwerk getest. Tenslotte is ValueCare ook voor de BI dienstverlening ISAE3402 gecertificeerd.

Welke bronsystemen ontsluit ValueCare?

We ontsluiten meer dan tweehonderd bronsystemen. De data zetten we om naar ons generieke datamodel voor de ziekenhuizen. Een aantal veel gebruikte systemen die wij ontsluiten zijn bijvoorbeeld AFAS, Exact , Beaufort, Visma, HiX, EPIC, Nexus, Cerner/SAP, Psygis Quarant, XMCare, User, Ons, Caress, Code24, ROM-systemen en vele anderen

ValueCare netwerk

Samen weten we meer

Binnen ons netwerk wisselen onze klanten controles, rapportages, kennis en ervaring met elkaar uit. Op deze manier lopen al onze klanten altijd voorop en worden inspanning en kosten ook met elkaar gedeeld.

Ons netwerk bestaat inmiddels uit meer dan 100 zorginstellingen, gemeenten en profit organisaties.

Maarten
"ValueCare maakt ons minder kwetsbaar. Dankzij onze samenwerking is de continuïteit én doorontwikkeling van onze Business Intelligence oplossingen verzekerd. Oók als onze eigen BI medewerkers onverhoopt wegvallen." Maarten Sielcken, CFO / Manager Financiën en Informatie bij Rivas Zorggroep

Stuur ons een bericht

Connect direct

Anneke

Anneke Lalleman

+316 12 36 35 15
anneke.lalleman@valuecare.nl
connect via linkedin

Esther

Esther Wiersma

+316 34 18 65 71
esther.wiersma@valuecare.nl
connect via linkedin