Contact »

Business Intelligence

Gericht sturen en doelen bereiken

Rapportages

Stuur gericht en bereik doelen

Alle informatie die wordt geregistreerd is toegankelijk via de zoekbalk. We genereren van elke registratie die wordt vastgelegd één of meerdere rapportages, of dit nu een kostenplaats, een diagnose of een functieschaal van een nieuwe medewerker is.

In SearchData vind je aan de hand van rapportages op een eenvoudige manier waar je naar op zoek bent. Je hebt inzicht en kunt handelen. Weloverwogen en fact-based. Of je nu wilt weten hoe het met je wachtlijst of productie gaat, met ziekteverzuim of je financieel resultaat, je vindt het allemaal.

ValueCare levert een compleet ingericht en beheerd informatieportaal. Organisaties krijgen snel en gemakkelijk inzicht in alle informatie waarmee iedereen kan sturen op verbetering van prestaties en monitoren van gestelde doelen. Je kan op ieder moment alle bedrijfsdoelen eenvoudig monitoren met de rapportages.

Met de autorisatiematrix zorg je ervoor dat vertrouwelijke gegevens alleen ingezien worden door geautoriseerde medewerkers. Zo hebben medewerkers alleen toegang tot rapportages en gegevens die zij mogen inzien.

Prognoses & Productiemonitor

Actueel zicht op je omzetontwikkeling

De productiemonitor van ValueCare geeft een compleet en actueel inzicht of productie-afspraken en omzet ook worden gerealiseerd. Met de prognose kunt u tijdig bijsturing op productie- en omzetontwikkelingen.

ValueCare ondersteunt veel zorgorganisaties bij het bewaken van de omzet met de (uniforme) productiemonitor. Daarbij maken we ook slimme voorspellingen. Inzichten zijn met een muisklik beschikbaar voor elke gewenste doorsnijding, zoals per financier, patiëntengroep, organisatie-eenheid of per tijdsperiode.

Naast de productie-afspraken zorgt ValueCare dat ook andere afspraken inzichtelijk zijn zoals het aantal nieuwe cliënten/patiënten en gemiddelde prijs per client.

Direct naar Prognoses & Productiemonitor »

Wil je jouw data eenvoudig toegankelijk maken?

Neem contact op »

Zoektechnologie Lucene

Opensource en razendsnel

BOL.com heeft 20 miljoen artikelen in het assortiment. Geen klant heeft behoefte aan al deze 20 miljoen artikelen. Ze gaan naar deze blauwe reus omdat ze vrijwel zeker weten dat ze het product dat ze zoeken snel kunnen vinden. 

Zo heeft ook geen medewerker in uw organisatie behoefte aan honderdduizenden rapportages. Ze gebruiken SearchData omdat ze zeker weten dat ze de informatie die ze zoeken snel zullen vinden op dezelfde manier als ze dat bij een BOL.com gewend zijn.

SearchData is gebaseerd op Lucene. Deze opensource zoektechnologie wordt gebruikt door vrijwel alle webwinkels om producten eenvoudig toegankelijk te maken voor klanten. Lucene is geoptimaliseerd voor de eindgebruiker, razendsnel krijg je toegang tot de gegevens die je zoekt.

ValueCare gebruikt Lucene om bedrijfsgegevens eenvoudig en zeer snel toegankelijk te maken voor interne medewerkers. Het draait veilig op een omgeving waar alleen uw medewerkers toegang toe hebben. De opensource code zorgt dat u geen licentiekosten per gebruiker hoeft te betalen voor uw gehele organisatie.

Slim kennis delen

Rapportages met KPI's

Organisaties uit jouw branche sturen niet op hele andere KPI’s dan jouw organisatie. Dat betekent dat je slim kunt delen. Het type informatie dat wordt vastgelegd in jouw organisatie is grotendeels vergelijkbaar met andere organisaties in jouw branche. De informatie die wordt vastgelegd in HRM en Finance pakketten is zelfs zeer vergelijkbaar over branches heen. De mogelijke informatievragen zijn dus ook sterk vergelijkbaar.

Voordelen SearchData

Snelle implementatie: rapportages direct beschikbaar vanuit netwerk

ValueCare werkt voor meer dan 100 organisaties. En al die organisaties hebben stuurinformatie nodig op gebied van personeel, financiën, productie en kwaliteit. Samen met haar klanten zorgt ValueCare dat het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Binnen het netwerk wordt relevante informatie gedeeld via een bibliotheek met rapportages. Zo zorgen we dat je snel toegang hebt tot heel veel relevante informatie.

Betere prestaties

Medewerkers worden in staat gesteld om hun prestaties te verbeteren door de toegang tot relevante informatie (feiten). Eenduidige informatie over de kwaliteit en doelmatigheid is voor alle betrokkenen transparant beschikbaar.

Stuurinformatie over alle bronsystemen heen

Op één plek toegang tot alle informatie die je nodig hebt. Of het nu over de productie, kwaliteit, financiën of personeel gaat, al deze informatie is via hetzelfde portaal toegankelijk. Zo kun je ook inzichten met elkaar combineren en snel zien of bijvoorbeeld onderproductie gerelateerd is aan ziekteverzuim op een bepaalde locatie.

Alle onderliggende data inzichtelijk

Je kunt op totaal niveau zien of doelen bereikt worden en doorklikken op onderdelen die uit de pas lopen. Daarbij kun je uiteindelijk tot op het diepste niveau zien wat er aan de hand is. Dat helpt om te begrijpen én om te zorgen dat mensen echt in beweging komen.

Direct zicht op prestaties

Door innovatieve zoektechnologie maakt ValueCare informatie op een eenvoudige manier toegankelijk voor medewerkers in de organisatie. Hiermee kun je makkelijk informatie opvragen die je nodig hebt. Via de prestatiekaart kun je zien of je team/afdeling op koers is en gericht sturen.

Een overzichtelijke prestatiekaart om doelen te monitoren

Naast verschillende rapportages wordt er een overzichtelijke prestatiekaart beschikbaar gesteld met de belangrijkste KPI’s voor de organisatie. Daar waar het niet goed gaat, kan de manager de oorzaken gemakkelijk terugvinden. KPI’s en doelen worden hierin vastgelegd en zijn direct inzichtelijk.

Alle tactische en strategische stuurinformatie bij elkaar

De portaal biedt één geïntegreerde oplossing. Je hebt zowel risicobeheersing, verantwoording, externe aanlevering als rapportages vanuit één omgeving toegankelijk.

Zo doen wij dat

Binnen 30 dagen zichtbaar resultaat!

Altijd op de juiste plek

Wij zorgen ervoor dat medewerkers op alle lagen in organisatie snel en eenvoudig toegang hebben tot voor hen relevante informatie (en al hun zoekvragen).

Aanpak

1. Ontsluiten relevante bron systemen
2.
Omzetten brondata naar eenduidig datamodel
3.
Inrichten portaal
4.
Draaien van alle rapportages vanuit netwerk
5.
Vaststellenprestatiekaart voor manager en professional
6.
Testen en in productie nemen
7.
Pilot met kleine groep gebruikers
8.
Verdere uitrol en inbedding P&C cyclus
9. Continue doorontwikkeling samen met netwerk

Meest gestelde vragen

Business Intelligence

Wij zien dat veel instellingen worstelen met dezelfde vragen. Oók als het gaat over keuzes ten aanzien van het aanschaffen, inrichten en beheren van Business Intelligence oplossingen.

Wij helpen je graag. Daarom hebben we hier vragen op een rij gezet die we in de praktijk geregeld tegen komen. En staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen wij als organisatie onze eigen rapportages blijven maken?

Dat kan zeker, rapportages kun je eenvoudig zelf rapportages bouwen en in productie nemen. Voordeel is dat de data vanuit hetzelfde datamodel komt waardoor er geen inconsistenties ontstaan. Daarnaast kun je ook zelf data bestanden toevoegen aan de SearchData zoekmachine.

Hoe zorgen jullie ervoor dat mensen de inzichten ook echt gaan gebruiken?

Onze tooling is gebouwd op een technologie vergelijkbaar met Funda en Bol. Dit betekent dat mensen (ook degenen met weinig digitale affiniteit) heel goed in staat zijn hun eigen informatie te vinden en dit ook leuk vinden. Daarnaast bieden we allerlei extra functionaliteit om het gebruik te stimuleren:

  • Eenvoudig toegang via SSO
  • Instellen eigen favorieten pagina
  • Delen van zoekopdrachten
  • Relevante rapportages actief onder de aandacht brengen via email met daarin link
  • Gebruikersanalyse (loggen mensen in)
  • Naast onze technologie activeren we de medewerkers samen met onze klanten middels persoonlijke begeleiding, inbedding in P&C cyclus en instructiematerialen
Hoe zit het met licentiekosten?

Die zijn er niet. ValueCare streeft er naar dat zoveel mogelijk mensen fact-based informatie tot hun beschikking krijgen om te sturen. Om die reden werkt ValueCare niet met licentiekosten per gebruiker. Er kunnen een onbeperkt aantal medewerkers gebruik maken van onze dienstverlening.

Hoe waarborgen jullie de betrouwbaarheid van de getoonde informatie?

ValueCare maakt periodiek, via een gestandaardiseerd protocol, een aansluitingsrapportage waarin de onderzoeksmassa in de ValueCare omgeving aangesloten wordt op de gegevensbronnen van de klant. Verder volgen we bij de ontwikkeling het Ontwikkel Acceptatie Productie principe en wordt er vanuit een groot netwerk getest. Tenslotte is ValueCare ook voor de BI dienstverlening ISAE3402 gecertificeerd.

Welke bronsystemen ontsluit ValueCare?

We ontsluiten meer dan tweehonderd bronsystemen. De data zetten we om naar ons generieke datamodel voor de ziekenhuizen. Een aantal veel gebruikte systemen die wij ontsluiten zijn bijvoorbeeld AFAS, Exact , Beaufort, Visma, HiX, EPIC, Nexus, Cerner/SAP, Psygis Quarant, XMCare, User, Ons, Caress, Code24, ROM-systemen en vele anderen

ValueCare netwerk

Samen weten we meer

Binnen ons netwerk wisselen onze klanten controles, rapportages, kennis en ervaring met elkaar uit. Op deze manier lopen al onze klanten altijd voorop en worden inspanning en kosten ook met elkaar gedeeld.

Ons netwerk bestaat inmiddels uit meer dan 80 zorginstellingen, gemeenten en profit organisaties.

Maarten
"ValueCare maakt ons minder kwetsbaar. Dankzij onze samenwerking is de continuïteit én doorontwikkeling van onze Business Intelligence oplossingen verzekerd. Oók als onze eigen BI medewerkers onverhoopt wegvallen." Maarten Sielcken, CFO / Manager Financiën en Informatie bij Rivas Zorggroep

Stuur ons een bericht

Connect direct

Anneke

Anneke Lalleman

+316 12 36 35 15
anneke.lalleman@valuecare.nl
connect via linkedin

Esther

Esther Wiersma

+316 34 18 65 71
esther.wiersma@valuecare.nl
connect via linkedin