Contact »

Business Intelligence

Gericht sturen en doelen bereiken

KPI Rapportages

Stuur gericht en bereik doelen

Met het BI Zoekplatform met BI Rapportages vind je op een eenvoudige manier waar je naar op zoek bent. Je hebt inzicht en kunt handelen. Weloverwogen en fact based. Of je nu wilt weten hoe het met je wachtlijst of productie gaat, met ziekteverzuim of je financieel resultaat. 

Managers kunnen in één oogopslag zien of doelen bereikt worden en waar bijsturing nodig is. Zij hebben snel en eenvoudig toegang tot alle relevante BI Rapportages om oorzaken en verbeterpotentieel te achterhalen.

Apps met BI Rapportages ontwikkelen we met een groot netwerk van instellingen. Want waarom zelf het wiel uitvinden? Daardoor heb je snel de beschikking over alle gewenste BI Rapportages!

Prognoses & Productiemonitor

Actueel zicht op je omzetontwikkeling

De productiemonitor van ValueCare geeft een eenvoudig en actueel inzicht of productie-afspraken en omzet ook worden gerealiseerd. Met de prognose kunt u tijdig bijsturing op productie- en omzetontwikkelingen. 

ValueCare ondersteunt veel zorgorganisaties bij het bewaken van de omzet met de (uniforme) productiemonitor. Daarbij maken we ook slimme voorspellingen. Inzichten zijn beschikbaar per financier, patiëntengroep of organisatie-eenheid.

Naast de productie-afspraken zorgt ValueCare dat ook andere afspraken (KPI’s) inzichtelijk zijn zoals het aantal nieuwe clienten/patienten en gemiddelde prijs per client.

Direct naar Prognoses & Productiemonitor »

Wil je jouw data eenvoudig toegankelijk maken?

Vraag een cloud portaal aan
Neem contact op »

BI as a Service

Volledige ontzorging

ValueCare levert met Business Intelligence as a Service een compleet ingericht en beheerd informatieportaal. Jouw organisatie wordt op informatiegebied volledig ontzorgt en kan zich focussen op het sturen en verbeteren van de prestaties.

Wij regelen dat je op ieder moment alle bedrijfsdoelen eenvoudig kunt monitoren met BI Rapportages. Wanneer bedrijfsdoelen veranderen, past ValueCare de BI Rapportages voor jou aan. Indien gewenst kun je ook zelf Apps met BI Rapportages ontwikkelen en toevoegen aan jouw portaal.

Wij beheren voor jou de autorisatiematrix en zorgen dat vertrouwelijke gegevens alleen ingezien worden door geautoriseerde medewerkers. Zo hebben medewerkers alleen toegang hebben tot BI Rapportages en gegevens die zij mogen inzien. Daarnaast richten we voor iedere medewerker een eigen landingspagina in met de voor hem of haar belangrijkste informatie.

Wij verzorgen de updates van het BI Zoekplatform, de Apps met BI Rapportages en het datamodel. Als deze wijzigen zorgen wij dat alles netjes blijft werken. Gegevens uit de verschillende bronsystemen worden dagelijks uitgelezen en verwerkt naar het datamodel van de BI Rapportages die het BI Zoekplatform bevat. Ook zorgen wij ervoor dat het BI Zoekplatform voldoet aan vooraf gedefinieerde snelheidsafspraken voor eindgebruikers.

BI Zoekplatform

Zelf aan de slag

Houd je zaken liever volledig in eigen beheer? Dan bieden we ook Business Intelligence as a Self Service aan. Een compleet ingericht informatieportaal dat je zelf beheert en waarmee je eenvoudig bedrijfsdoelen kunt monitoren en gerichter kunt sturen om prestaties van de organisatie te verbeteren.

Jij kunt met BI as a Self Service het BI Zoekplatform geheel zelf en naar eigen inzicht inrichten. Hierbij kun je gebruik maken van alle openbare Apps met BI Rapportages en hier zelf je eigen data op aansluiten. Zo kun je razendsnel aan de slag met starten met het monitoren van je bedrijfsdoelen. Ook kun je zelf Apps met BI Rapportages ontwikkelen en toevoegen aan jouw portaal.

Jij beheert de autorisatiematrix waarmee je zelf kunt instellen welke gegevens en BI Rapportages door welke medewerkers worden gezien. Ook kun je zelf landingspagina’s creëren voor medewerkers en daarop de belangrijkste informatie tonen waarop zij kunnen sturen.

Wij beheren de server en verzorgen de updates van het BI Zoekplatform. Jij zorgt zelf dat de Apps met BI Rapportages aansluiten op jouw data en de laatste versie van het BI Zoekplatform.

Voordelen Business Intelligence

met ValueCare

Snelle implementatie: grootste bibliotheek met KPI-rapportages direct beschikbaar vanuit netwerk

ValueCare werkt voor meer dan 100 organisaties. En al die organisaties hebben stuurinformatie nodig op gebied van personeel, financiën, productie en kwaliteit. Samen met haar klanten zorgt ValueCare dat het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Binnen het netwerk wordt relevante informatie gedeeld via een bibliotheek met rapportages. Zo zorgen we dat je snel toegang hebt tot heel veel relevante informatie.

Betere prestaties

Medewerkers worden in staat gesteld om hun prestaties te verbeteren door de toegang tot relevante informatie (feiten). Eenduidige informatie over de kwaliteit en doelmatigheid is voor alle betrokkenen transparant beschikbaar.

Stuurinformatie over alle bronsystemen heen

Op één plek toegang tot alle informatie die je nodig hebt. Of het nu over de productie, kwaliteit, financiën of personeel gaat, al deze informatie is via hetzelfde portaal toegankelijk. Zo kun je ook inzichten met elkaar combineren en snel zien of bijvoorbeeld onderproductie gerelateerd is aan ziekteverzuim op een bepaalde locatie.

Alle onderliggende data inzichtelijk

Je kunt op totaal niveau zien of doelen bereikt worden en doorklikken op onderdelen die uit de pas lopen. Daarbij kun je uiteindelijk tot op het diepste niveau zien wat er aan de hand is. Dat helpt om te begrijpen én om te zorgen dat mensen echt in beweging komen.

Direct zicht op prestaties

Door innovatieve zoektechnologie maakt ValueCare informatie op een eenvoudige manier toegankelijk voor medewerkers in de organisatie. Hiermee kun je makkelijk informatie opvragen die je nodig hebt. Via de prestatiekaart kun je zien of je team/afdeling op koers is en gericht sturen.

Een overzichtelijke prestatiekaart om doelen te monitoren

Naast verschillende rapportages wordt er een overzichtelijke prestatiekaart beschikbaar gesteld met de belangrijkste KPI’s voor de organisatie. Daar waar het niet goed gaat, kan de manager de oorzaken gemakkelijk terugvinden. KPI’s en doelen worden hierin vastgelegd en zijn direct inzichtelijk.

Alle tactische en strategische stuurinformatie bij elkaar

De portaal biedt één geintegreerde oplossing. Je hebt zowel risicobeheersing, verantwoording, externe aanlevering als KPI-rapportages vanuit één omgeving toegankelijk.

Zo doen wij dat

Binnen 60 dagen zichtbaar resultaat!

Altijd op de juiste plek

Wij zorgen ervoor dat medewerkers op alle lagen in organisatie snel en eenvoudig toegang hebben tot voor hen relevante informatie (en al hun zoekvragen).

Aanpak

1. Ontsluiten relevante bron systemen
2.
Omzetten brondata naar eenduidig datamodel
3.
Inrichten portaal
4.
Draaien van alle BI Rapportages vanuit netwerk
5.
Vaststellen KPI prestatiekaart voor manager en professional
6.
Testen en in productie nemen
7.
Pilot met kleine groep gebruikers
8.
Verdere uitrol en inbedding P&C cyclus
9. Continue doorontwikkeling samen met netwerk

Hoogwaardige Apps met BI Rapportages

bereikbaar via slimme BI zoekmachine

Onze Apps met BI Rapportages leveren een altijd actueel inzicht in benodigde acties om in control te zijn en zijn gebaseerd op onze state-of-the-art zoektechnologie.

Meest gestelde vragen

Business Intelligence

Wij zien dat veel instellingen worstelen met dezelfde vragen. Oók als het gaat over keuzes ten aanzien van het aanschaffen, inrichten en beheren van Business Intelligence oplossingen.

Wij helpen je graag. Daarom hebben we hier vragen op een rij gezet die we in de praktijk geregeld tegen komen. En staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen wij als organisatie onze eigen BI rapportages blijven maken?

Dat kan zeker. Naast de Apps met BI rapportages kun je eenvoudig zelf BI rapportages bouwen en in productie nemen. Voordeel is dat de data vanuit hetzelfde datamodel komt waardoor er geen inconsistenties ontstaan. Daarnaast kun je ook zelf data bestanden toevoegen aan de BI zoekmachine.

Hoe zorgen jullie ervoor dat mensen de inzichten ook echt gaan gebruiken?

Onze tooling is gebouwd op een technologie vergelijkbaar met Funda en Bol. Dit betekent dat mensen (ook degenen met weinig digitale affiniteit) heel goed in staat zijn hun eigen informatie te vinden en dit ook leuk vinden. Daarnaast bieden we allerlei extra functionaliteit om het gebruik te stimuleren:

  • Eenvoudig toegang via SSO
  • Instellen eigen favorieten pagina
  • Delen van zoekopdrachten
  • Relevante rapportages actief onder de aandacht brengen via email met daarin link
  • Gebruikersanalyse (loggen mensen in)
  • Naast onze technologie activeren we de medewerkers samen met onze klanten middels persoonlijke begeleiding, inbedding in P&C cyclus en instructiematerialen
Hoe zit het met licentiekosten?

Die zijn er niet. ValueCare streeft er naar dat zoveel mogelijk mensen fact-based informatie tot hun beschikking krijgen om te sturen. Om die reden werkt ValueCare niet met licentiekosten per gebruiker. Er kunnen een onbeperkt aantal medewerkers gebruik maken van onze dienstverlening.

Hoe waarborgen jullie de betrouwbaarheid van de getoond informatie?

ValueCare maakt periodiek, via een gestandaardiseerd protocol, een aansluitingsrapportage waarin de onderzoeksmassa in de ValueCare omgeving aangesloten wordt op de gegevensbronnen van de klant. Verder volgen we bij de ontwikkeling het Ontwikkel Acceptatie Productie principe en wordt er vanuit een groot netwerk getest. Tenslotte is ValueCare ook voor de BI dienstverlening ISAE3402 gecertificeerd.

Welke bronsystemen ontsluit ValueCare?

We ontsluiten meer dan tweehonderd bronsystemen. De data zetten we om naar ons generieke datamodel voor de ziekenhuizen. Een aantal veel gebruikte systemen die wij ontsluiten zijn bijvoorbeeld AFAS, Exact , Beaufort, Visma, HiX, EPIC, Nexus, Cerner/SAP, Psygis Quarant, XMCare, User, Ons, Caress, Code24, ROM-systemen en vele anderen

ValueCare netwerk

Samen weten we meer

Binnen ons netwerk wisselen onze klanten controles,BI Rapportages, kennis en ervaring met elkaar uit. Op deze manier lopen al onze klanten altijd voorop en worden inspanning en kosten ook met elkaar gedeeld.

Ons netwerk bestaat inmiddels uit meer dan 100 zorginstellingen, gemeenten en profit organisaties.

Maarten
"ValueCare maakt ons minder kwetsbaar. Dankzij onze samenwerking is de continuïteit én doorontwikkeling van onze Business Intelligence oplossingen verzekerd. Oók als onze eigen BI medewerkers onverhoopt wegvallen." Maarten Sielcken, CFO / Manager Financiën en Informatie bij Rivas Zorggroep

Stuur ons een bericht

Connect direct

Anneke

Anneke Lalleman

+316 12 36 35 15
anneke.lalleman@valuecare.nl
connect via linkedin

Esther

Esther Wiersma

+316 34 18 65 71
esther.wiersma@valuecare.nl
connect via linkedin