Contact »
Website 6

Compliance

100% compliant,
zonder hoge kosten
voor intern beheer

Goede verantwoording gaat niet vanzelf

Zorginstellingen moeten steeds scherper sturen op hun processen en beschikbare middelen. Door toename van chronische ziekten en intensieve zorg stijgen de zorgkosten en de verantwoordingseisen. Ondertussen loopt het personeelstekort op en stellen verzekeraars en andere financiers steeds meer eisen aan de zorg.

ValueCare maakt het managen van zorginstellingen makkelijk

Met de risicobeheersing en stuurinformatie in ons Stuurmodel Compliance wordt de dagelijkse bedrijfsvoering van zorginstellingen aantoonbaar beter. De financiën zijn onder controle en de kwaliteit van de zorg verbetert continu.

100% compliant, zonder hoge kosten voor intern beheer


  • Loop geen risico meer op onverwachte terugbetalingen
  • De jaarrekening op orde in één week
  • Breng de interne controlelasten omlaag en bespaar tot 3 FTE
  • ROI > 200%. Gegarandeerd

Hoe werkt Compliance van ValueCare?

De geautomatiseerde controles, steekproeven en facturatieblokkades van ValueCare maken risicobeheersing en verantwoording gemakkelijk. Of je nu verantwoordt via Horizontaal Toezicht, Handreiking of Zelfonderzoek.

Automatische risicobeheersing

Met onze set van controles en steekproeven wordt je registratie elke dag automatisch gecontroleerd. Zoals een virusscanner elke dag de bestanden op je computer scant op virussen, scant de risicobeheersing van ValueCare de zorgregistratie elke dag op volledigheid, juistheid en rechtmatigheid.

Foutieve facturen worden automatisch geblokkeerd, zodat je nooit achteraf voor verrassingen komt te staan. Alle bevinding worden direct als actie neergelegd bij juiste medewerker, zodat die de registratie de volgende dag kan controleren en aanpassen.

Externe verantwoording

Met de rapportages van ValueCare wordt de externe verantwoording naar verzekeraars, gemeenten of zorgkantoren een stuk eenvoudiger. Of je nu verantwoordt via Horizontaal Toezicht, Handreiking of Zelfonderzoek, ValueCare levert de standaard waarmee je aantoonbaar in control bent.

Stuurinformatie & first time right registratie

De compliance dashboards van ValueCare laten zien waar in de registratie nu de meeste fouten gevonden worden en welke waarde daarmee gemoeid is. Met die inzichten kun je gericht aan de slag om processen te verbeteren en fouten te voorkomen.

Wij zijn ValueCare

ValueCare is marktleider op het gebied van risicobeheersing en stuurinformatie in de zorg. Wij ondersteunen meer dan 100 organisaties met datagerichte risicobeheersing en sturing op prestaties. Ziekenhuizen, GGZ-instellingen, MSB’s, organisaties in de ouderenzorg, jeugdzorg, gehandicaptenzorg en eerstelijn.

Binnen ons netwerk wisselen klanten actief rapportages, controles en kennis met elkaar uit. Zo lopen onze klanten voorop en worden inspanningen en kosten gedeeld.

Het laatste nieuws

van ValueCare

Wij zijn altijd in beweging. Hieronder lees je alles over de laatste ontwikkelingen.

Stuur ons een bericht