Contact »

Grip krijgen op rechtmatigheid in
Gemeenten?

Laat de beschikbare data slim voor je werken!

De druk op het aantonen van rechtmatigheid neemt toe. Vanaf 2021 zijn gemeenten zelfs verplicht om de rechtmatigheidsverantwoording zelf af te leggen en hierover te rapporteren. Het in kaart brengen van de processen en risico’s en het beleggen van verantwoordelijkheden is hierbij cruciaal.

Door meer datagericht te gaan werken en beschikbare data slim in te zetten wordt het sturen en verantwoorden een stuk eenvoudiger. Hiermee bespaar je tijd en geld en zet je de medewerkers op alle lagen van de organisatie in hun kracht!

Hoe laat je de beschikbare data slim voor je werken?

Veel data en nog meer betrokkenen 

Gemeenten hebben te maken met een diversiteit aan werkprocessen, domeinen, wettelijke kaders en daaruit voortvloeiende (financiële) risico’s. Bij deze processen en bijbehorende registratie zijn vele medewerkers betrokken verspreid over meerdere locaties en organisatie-eenheden.

Het is daarmee ingewikkeld en tijdrovend om de rechtmatigheid vroeg in het proces te borgen en de bijkomende risico’s te beheersen. Gemeenten zijn op zoek naar manieren om grip te krijgen op deze processen en verantwoordelijke medewerkers te activeren.

Krijg grip op risico's en verbeter prestaties!

Eén platform voor acties en sturing

ValueCare levert een onderscheidend en innovatief Zoekplatform met Data Auditing en Business Intelligence. Deze oplossingen hebben we samen met ons netwerk van gemeenten ontwikkeld.

Door samen te werken hoeft niemand opnieuw het wiel uit te vinden. We maken optimaal gebruik van elkaars kennis en ervaring en delen de kosten voor ontwikkeling. Zo komen we samen verder. Benieuwd naar wat ons netwerk nog meer voor jouw gemeente kan betekenen?

Kennisnetwerk gemeente »

WMO/​​jeugd­zorg: be­taal­baar en toe­gan­ke­lijk

Webinar gemist? Kijk nu terug
Terugkijken »

SearchData

Vind waar je naar op zoek bent

Onbeperkt aantal gebruikers, dagelijkse aansluiting van brondata en dagelijks beheer

Data Auditing

Weten wat je moet doen

Geautomatiseerde controles
  • Dagelijks in-control
  • Gerichte toewijzing aan verantwoordelijke medewerkers (3-lines of defence)
  • Uitgaven aantoonbaar rechtmatig
  • Stoppen met handmatige controles achteraf
  • Gegarandeerde meerwaarde

Business Intelligence

Weten waar je op moet sturen

Rapportages
  • Inzicht in en sturen op uitkomsten beleid
  • Domein gebaseerde prestatiekaarten
  • Grip op uitputting budgetten en uitgaven
  • Eenvoudig en intuïtief
  • Geen licentiekosten

Waarom Data Auditing?

Voordelen voor gemeenten

Met de inzet van Data Auditing is een gemeente verzekerd van een effectieve ondersteuning op de 3-lines of defence. Dankzij dagelijkse controles worden medewerkers geactiveerd om zélf een correcte en volledige registratie te voeren en is de gemeente aantoonbaar in-control.

Controle- of signaallijsten hoeven niet meer achteraf handmatig samengesteld te worden en de beheersmaatregelen worden geautomatiseerd in het proces geborgd. Hiermee is jouw gemeente klaar voor de rechtmatigheidsverantwoording 2021. Meer weten over hoe onze ondersteuning bij rechtmatigheidsverantwoording werkt?

Rechtmatigheidsverantwoording»

Waarom Business Intelligence?

Voordelen voor gemeenten

Business Intelligence van ValueCare levert een integrale oplossing waarmee je effectief kan sturen op uitkomsten van ingezet beleid. Voor ieder gemeentelijk domein zijn prestatiekaarten beschikbaar waarmee direct zicht is op hoe de verschillende processen ervoor staan (financiën, personeel, productie, kwaliteit). Hiermee is een gemeente bijvoorbeeld uitstekend in staat grip te krijgen en te houden op de uitgaven in het Sociaal domein.

Ook biedt de razendsnelle Zoektechnologie (vergelijkbaar met Google, Funda & BOL) medewerkers in staat om zelf informatie te vinden die zij nodig hebben. Uiteraard hebben zij alleen toegang tot de data waarvoor zij geautoriseerd zijn.

Benieuwd hoe jouw gemeente data slim kan inzetten?

Bel met Annelien via +316 454 12 403

ValueCare netwerk

Samen weten we meer!

Binnen ons netwerk wisselen onze klanten actief rapportages, actielijsten en kennis met elkaar uit. Zo lopen onze klanten voorop en worden inspanningen en kosten gedeeld.

Zo zorgen we ervoor dat onze klanten altijd voorop lopen en kunnen we inspanningen en kosten slim met elkaar delen. Niemand wil het hetzelfde wiel twee keer uitvinden, toch?

Sluit je aan! »

Meest gestelde vragen

Gemeenten

Wij snappen de uitdagingen waar jij voor staat als geen ander. We geven graag antwoord op de vragen die je hebt. Staat je vraag er niet tussen? Stel 'm gerust!

Hoe verhoudt ValueCare zich tot Common Ground?

ValueCare sluit heel goed aan op de uitgangspunten van Common Ground bij gemeenten voor een nieuwe, moderne, gezamenlijke informatievoorziening voor het uitwisselen van gegevens. Bij ValueCare is de data losgekoppeld van de applicatie en de data worden direct vanuit de bron ontsloten, in plaats van ze veelvuldig te kopiëren en op te slaan. Ook werkt ValueCare sterk vanuit een netwerkgedachte: toepassingen die voor een gemeente worden ontwikkeld, komen ook direct beschikbaar voor de andere gemeenten in het ValueCare netwerk. Zo maken we gebruik van elkaars kracht en vindt niet iedere gemeente opnieuw het wiel uit.

Ondersteunt ValueCare zaakgericht werken?

ValueCare werkt direct vanuit de gegevensbronnen en kan daardoor naadloos aansluiten op (de invoering van) zaakgericht werken. Zowel Data Auditing als Business Intelligence van ValueCare kan worden ingezet om ‘in control’ te blijven en te kunnen sturen op zaakgericht werken.

Welke bronsystemen ontsluit ValueCare?

We ontsluiten een groot aantal bronsystemen in de Gemeente sector (en kunnen alle systemen ontsluiten). De data zetten we om naar ons generieke datamodel voor de Gemeenten. Een aantal veel gebruikte systemen die wij ontsluiten zijn bijvoorbeeld GWS suites, Stipter, Coda, en Corsa.

Hoe zorgen jullie ervoor dat onze data veilig is?

Dit is uiteraard een cruciale voorwaarde voor ons en wordt gewaarborgd door onze ISO27001-NEN7510 certificering. Verder sluiten we een verwerkersovereenkomst af met onze klanten op basis van een door de zorg opgezette standaard (BOZ verwerkersovereenkomst).

Wij hebben bij onze organisatie nog een enorme cultuuromslag te maken naar eigen verantwoordelijkheid en we vragen ons af of wij wel klaar zijn voor een dienst als die van ValueCare?

Er zijn verschillende manieren om te starten met ValueCare en je kan klein beginnen. We merken juist dat de gewenste cultuuromslag hand in hand gaat met de inzet van onze diensten. Mensen hebben tenslotte wel de middelen nodig om zelf verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor o.a. de registratie en sturing op resultaten.

Laatste nieuws

uit ons netwerk

Wij zitten net als de organisaties en instellingen in ons netwerk nooit stil. Daarom houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Stuur ons een bericht

Connect direct

Annelien

Annelien Gijzen

+316 454 12 403
annelien.gijzen@valuecare.nl
connect via linkedin

Arjan van zaltbommel

Arjan van Zaltbommel

+316 270 727 80
arjan.van.zaltbommel@valuecare.nl
connect via linkedin

Anneke

Anneke Lalleman

+316 123 63 515
anneke.lalleman@valuecare.nl
connect via linkedin