Contact »

Benieuwd wat openbare data voor jouw organisatie kan betekenen?

Maak kennis met SearchData

Steeds vaker stellen organisaties, instellingen en (semi-) overheden hun data beschikbaar voor het publiek. Een goede ontwikkeling, maar vaak blijkt in de praktijk dat deze data slechts beperkt toegankelijk en niet actueel is of dat het zoeken in deze data een ingewikkelde en tijdrovende klus is. SearchData maakt daar een einde aan.

SearchData.com »

Het beslist beter

Als je weet hoe het zit

Beslissen wil je op basis van feiten. Daarvoor is betrouwbare omgevingsinformatie uit openbare bronnen ook steeds belangrijker.

SearchData is ons nieuwste platform waarmee we openbare databronnen snel en gebruiksvriendelijk toegankelijk maken voor een breed publiek. Precies zoals je anno 2021 mag verwachten: geen ingewikkeld gedoe maar gewoon een simpele zoekbalk met heldere antwoorden in de vorm van grafieken.

Direct antwoord

Op verschillende vragen

Via deze zoekbalk (net als bij Google) heb je vanaf nu altijd direct antwoord op vragen als:

  • Hoe ontwikkelt het coronavirus zich in mijn gemeente?
  • Hoe gaat het met de vaccinatie in Nederland? 
  • Hoe staat het met de vergrijzing in mijn verzorgingsgebied?
  • Hoeveel faillissementen zijn er in mijn gemeente?
  • Hoe staat het met de werkloosheid in mijn gemeente?

En dit is slechts een greep uit de meer dan 18.000.000+ inzichten die SearchData je op dit moment biedt.

SearchData is ...

de voordelen op een rij:

Hét platform voor openbare data

SearchData wil uitgroeien tot hét platform waar openbare data op een gebruiksvriendelijke manier toegankelijk is. Op dit moment ontsluiten wij, onder andere, de openbare data van Nederlandse bronnen: het RIVM, stichting NICE, het CBS, Vektis, DUO en het Kadaster. Nieuwe (internationale) bronnen volgen snel.

Eenvoudig, snel en mobiel

SearchData maakt het zoeken in openbare data eenvoudig. Dankzij één zoekbalk en heldere antwoorden. In SearchData worden de antwoorden op een begrijpelijke manier gepresenteerd in grafieken en tabellen. Bovendien werkt SearchData heel snel dankzij de Elasticsearch technology. Binnen 0,1 seconde worden 18.000.000+ inzichten uit 8 bronnen doorzocht. Ook op jouw mobiel.

Altijd actueel

De inzichten in SearchData zijn altijd actueel. Want het platform is zo ingericht dat alle grafieken vrijwel direct worden geactualiseerd zodra er nieuwe brondata beschikbaar is. Heb je een SearchData-inzicht geëmbed op jouw site? Dit actualiseert automatisch mee. Zonder omkijken, altijd actueel!

Betrouwbaar

SearchData is een platform dat wordt verrijkt met inzichten door data professionals met jarenlange ervaring. Onze dataspecialisten en developers maken inzichten op grote schaal toegankelijk voor ruim 100 zorginstellingen en gemeenten. Voor de vijfde keer op rij hebben we hiervoor de ISAE3000 type II assurance behaald. We hebben deze ambitie ook met SearchData. Dat betekent dat je er op kunt vertrouwen dat wij alleen betrouwbare databronnen ontsluiten én publiceren.

Maak kennis met de kracht van openbare data

Innoveer met ons mee
SearchData.com »

SearchData bèta

Nu beschikbaar

SearchData is nog volop in ontwikkeling. Toch is de bètaversie nu al vrij beschikbaar via SearchData.com. Wij doen dat omdat we geloven in de kracht van co-creatie. Feedback van data liefhebbers (en vooral ook data haters!) versnelt namelijk de innovatie. Probeer SearchData dus eens uit. En mocht je feedback willen delen, dan waarderen we dat enorm.

Actief meedenken?

Meld je aan!

Wie actief wil meedenken nodigen wij van harte welkom uit om zich aan te melden voor ons bètaprogramma. Je ontvangt dan maximaal 2 x per maand een paar korte vragen. Bijvoorbeeld over nieuwe functies. Of onderdelen die je mist. Deelname is vrijblijvend en vraagt af en toe een paar minuten van je tijd. Uiteraard belonen wij je kritische blik op een leuke manier.

Aanmelden SearchData bèta!

Denk jij met ons mee?
Aanmelden »

SearchData:

Uit liefde voor het feit

In het publieke debat lijken de feiten er steeds minder toe te doen. Dat stoort ons. Want wij vinden dat besluitvorming waarbij óók gekeken wordt naar de feiten leidt tot ... betere besluiten. En dáárom spannen wij ons in om de beschikbare feiten in openbare databronnen voor iedereen eenvoudig en snel toegankelijk te maken.

SearchData met jouw data?

Ook dat is mogelijk!

Wij kunnen ook (openbare) data van jouw organisatie snel en eenvoudig toegankelijk maken. Dit doen wij o.a. al voor het Kadaster waar wij continu meer dan 18 miljoen inzichten, direct aangesloten op databronnen, actueel houden. Ook kunnen we besloten data inzichtelijk maken voor bijvoorbeeld alleen de eigen medewerkers. Meer weten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Stuur een bericht

Connect direct

Anneke

Anneke Lalleman

+316 123 635 15
anneke.lalleman@valuecare.nl
connect via linkedin