ValueCare begeleidt eerste universitaire ziekenhuis bij Horizontaal Toezicht

Het Erasmus UMC in Rotterdam is het eerste universitair medisch centrum (umc) van Nederland dat over gaat op Horizontaal Toezicht. Het ziekenhuis is daarmee de vierde koploper dat zich met ondersteuning van ValueCare via Horizontaal Toezicht gaat verantwoorden. Eerder waren dit al het Gelre Ziekenhuis, Rijnstate en de Sint Maartenskliniek.

De nieuwe toezichtsvorm steunt op vertrouwen, wederzijds begrip en samenwerking en zorgt voor minder controles achteraf waardoor zorginstellingen de controlelast kunnen verminderen. Voor het Erasmus MC is een belangrijke reden om over te gaan de patiĆ«nt; “er is sneller een correcte declaratie, dat geeft sneller duidelijkheid over het eigen risico” (Skipr). Ook voor het ziekenhuis zelf levert het sneller duidelijkheid over de behaalde omzet.

Lees meer in het artikel op Skipr.nl. Gepubliceerd op 17 juli 2018

Horizontaal Toezicht in de Zorg

Na de ziekenhuizen volgen inmiddels ook de eerste GGZ-instellingen die overgaan op verantwoording via Horizontaal Toezicht. Ook zien we dat Horizontaal Toezicht bij VVT- en GZ- instellingen speelt. Op dit moment ondersteunt ValueCare vier van de vijf koploper ziekenhuizen en de eerste GGZ-instellingen bij Horizontaal Toezicht. ValueCare ondersteunt organisaties door dagelijks controles uit te voeren op de belangrijkste risico’s. Die controles leiden tot acties die bij de verantwoordelijke medewerker komen te liggen. Daarnaast borgen we dat er alleen rechtmatige facturen naar de financiers gestuurd worden door een blokkade in te stellen voor onrechtmatige facturen. Voor meer informatie kunt u kijken op onze pagina over Horizontaal Toezicht

Horizontaal Toezicht

Direct weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Vul het onderstaande formulier en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Onderwerp

Je bericht

Leave a Reply