Contact »

Webinar

Capaciteitsmanagement: Zo bespaar je 40% op externe inhuur (Fizi)

20 september tussen 15:00 - 17:00
VVT en GHZ

Meer weten?

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de organisator.

Terwijl de kosten behoorlijk onder druk staan, lopen bij veel zorginstellingen de personeelskosten alleen maar op. Door een tekort aan personeel en ziekteverzuim lijkt een forse inzet van overuren en externe inhuur onvermijdelijk. Toch rijst de vraag of je hier niet tijdig op kunt ingrijpen.

Sommige instellingen lukt dit wel. Door de teamleiders zelf gericht inzicht te geven en te laten bijsturen op capaciteit. Met enorme besparingen tot gevolg. Een slimme aanpak voor structureel capaciteitsmanagement is daarbij essentieel.

In dit webinar delen Jan-Geert Nutma, manager ambulant van Alliade en een adviseur van ValueCare hun ervaringen en is er volop ruimte voor vragen en om eigen ervaringen te delen. Daarbij hoor je onder andere:

  • Hoe je met slim capaciteitsmanagement flink bespaart op PNIL en de continuïteit en zorgkwaliteit verbetert
  • Hoe je data uit meerdere bronnen combineert om inzicht te krijgen in de oorzaken van je dure uren
  • Wat er nodig is om de organisatie in beweging te krijgen en te zorgen dat teamleiders actief gaan sturen op capaciteit

Met een slimme en gedegen aanpak voor capaciteitsmanagement kun je als GZ-instelling de balans tussen vraag en aanbod behoorlijk verbeteren. Goed capaciteitsmanagement is niet eenvoudig, maar er is heel veel winst mee te behalen – financieel en wat betreft de kwaliteit van zorg.

Tijdens het webinar van Fizi delen Alliade en ValueCare vanuit hun eigen ervaring tips & tricks voor succesvol capaciteitsmanagement. De geleerde lessen en de volgende stappen om nog beter te sturen op capaciteit, zorgkwaliteit en PNIL-kosten worden gedeeld met de deelnemers. Uiteraard zal er voldoende tijd zijn om ervaringen en vragen met elkaar te delen.

Geen event missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Vragen over dit event?

Stel ze aan onze organisator!

Ik hoop dat je ons webinar interessant vond en dat je antwoord hebt gekregen op je vragen. Ben je benieuwd wat ValueCare voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Ontvang je graag de presentatie(s) uit dit webinar? Stuur mij dan een bericht, dan zorg ik dat je deze ontvangt.

Stuur bericht »