Om in 2021 klaar te zijn voor de Rechtmatigheidsverantwoording moet je als gemeente een goede basis hebben gelegd voor het verbeteren van de interne beheersing. Hoe pak je dit aan in de dagelijkse praktijk en hoe krijg je medewerkers op alle lagen van de organisatie mee? Tijdens dit webinar geven Jolanda en Marijke van de gemeente Nissewaard inzicht in hoe zij RMV in de praktijk brengen en daarmee leren, verbeteren en tijdig bijsturen.
Voor wie is dit webinar?
(Concern) Controllers, AO/IC, Directie en uitvoering van gemeenten die werk willen maken van rechtmatigheidsverantwoording.
"Als 3e lijn steun ik niet alleen op de dagelijkse 100% controles die onze 1e lijn ondersteunen, maar heb ik zelf ook de beschikking tot een aantal geautomatiseerde controles."
Jolanda Been-Horsmeijer, Auditor, gemeente Nissewaard
Wat neem je mee uit dit webinar?
- Je beschikt over een praktisch stappenplan waarmee je Financiële Rechtmatigheid kunt inrichten én borgen.
- Inzicht in wie welke rol heeft in dit proces.
- Concrete aanpak over hoe het control framework in te richten en hoe tooling de medewerkers daarbij kan ondersteunen.
- Je weet hoe deze tooling wordt ingezet om geautomatiseerd, dagelijks, en vroeg in het proces medewerkers te activeren voor de interne beheersing.
- Je ziet concreet hoe deze aanpak medewerkers helpt om te leren, te verbeteren en tijdig bij te sturen.
- Hoe deze werkwijze de basis vormt voor de Rechtmatigheidsverantwoording.
Auditor Jolanda Been-Horsmeijer en Toewijzingscoördinator Marijke Schiks laten je zien wat Rechtmatigheidsverantwoording in de praktijk betekent voor de Gemeente Nissewaard. Tijdens twee interactieve break-out sessies krijg je alle ruimte voor het stellen van je vragen. De deelnemers aan deze webinar worden daarover nader geïnformeerd.
"Fouten maken mag en overal gaat wel eens iets mis. Door de dagelijkse controles zien we nu direct waar afwijkingen zijn, zodat we het gelijk kunnen oppakken."
Marijke Schiks, Toewijzingscoördinator, gemeente Nissewaard