• Nieuws
 • Werken bij
 • Contact
 • Interview ValueCare Collega: Bram Schipper

  collega

  Wat is je functie bij ValueCare?

  “Ik ben consultant in het team Ziekenhuizen. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor de levering van ValueCare bij 10 ziekenhuizen. Dat betekent dat ik ervoor zorg dat onze dienstverlening bij die ziekenhuizen goed geïmplementeerd is en dat ze er resultaten mee halen. Ik probeer steeds te achterhalen waar de behoeften liggen en ervoor te zorgen dat we dat ook leveren.

  Ik fungeer ook als verbinder tussen die ziekenhuizen. Als consultant kun je vaak kennis uit de situatie bij één klant overbrengen naar andere klanten. En vaak is het ook waardevol om klanten met elkaar in contact te brengen.”

  Hoe ziet je werkweek er ongeveer uit?

  “Elke week zijn er een paar vaste dingen: bijvoorbeeld het overleg met collega’s aan het begin van de week. Daar bespreken we wat hebben we gehoord bij klanten dat we moeten delen of waar we meer over moeten leren. En we besluiten op welke thema’s we gaan focussen.

  Maar verder is het heel afwisselend. Ik denk dat ik ongeveer 30% van mijn tijd in gesprek ben met klanten. Om vragen te beantwoorden en te bespreken waar hun behoeften liggen. Er gaat ook redelijk wat tijd zitten in de voorbereiding van die gesprekken. Als een ziekenhuis bijvoorbeeld bezig is met hun jaarcijfers, dan bekijk ik van tevoren wat daarvoor belangrijk is. Welke cijfers er in ons portaal opvallen bijvoorbeeld, maar ook wat er in het nieuws heeft gestaan. Ik probeer echt een kennispartner voor de ziekenhuizen te zijn.

  Ik ben ook een deel van mijn tijd bezig om intern binnen ValueCare die informatie van klanten weer over te brengen naar de juiste teams. Ik denk bij verschillende productteams mee over wat we gaan ontwikkelen. Als consultant ben je een beetje de antenne van de organisatie. Voor positieve dingen, maar ook voor verbeteringen.

  Verder heb ik ook wel wat tijd over voor vrije invulling. Als ik ergens tegenaanloop intern, dan ga ik daar mee aan de slag. Dat is echt leuk bij Valuecare. Als je iets ziet dat beter kan, kan je het zelf oppakken en verbeteren. Of het pitchen bij andere mensen die het kunnen aanpakken.”

  Wat vind je het leukst aan je werk?

  “De afwisseling. Het is elke dag anders. En elke volgende week is weer anders dan de vorige. En dat je ook daadwerkelijk iets toevoegt. Ik krijg vaak positieve en blije reacties van klanten, we ontzorgen ze echt. Daar krijg ik wel energie van.”

  Wat is je achtergrond?

  “ValueCare is mijn eerste baan. Mijn opleiding Science & business management was een combinatie van techniek en business. Ik heb altijd focus gehad op de zorg, ik heb stage gelopen bij Johnson & Johnson medical devices en bij het ALS centrum. Mijn opleiding ging veel over de brug slaan tussen onderzoek en business. Dat zie je bij ValueCare ook terug. Er is veel data en informatie, en dat vertalen we naar praktische acties.

  Ik ben bij ValueCare terechtgekomen door veel kopjes koffie drinken. Mensen vragen wat ze precies doen, en zo gaan kijken wat me interessant leek. Ik wilde de politiek van ziekenhuizen beter leren begrijpen en ik vind het heel interessant om techniek en data te vertalen naar de praktijk. Dat lukt bij ValueCare. We spreken binnen ziekenhuizen mensen op veel lagen. En er is een startup achtige-cultuur, echt een goede sfeer.”

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.