• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Over op Horizontaal Toezicht zonder verrassingen? Zo kan het.

  ziekenhuizen ht

  Het kantelpunt tussen het Zelfonderzoek en Horizontaal Toezicht lijkt te zijn bereikt. Steeds meer ziekenhuizen maken de sprong naar HT.

  Toch is er nog veel onduidelijk in het HT proces. Daardoor duurt het afstemmen tussen de zorgverzekeraar en het ziekenhuis vaak erg lang. Daarnaast is er nog veel voortschrijdend inzicht, waardoor ziekenhuizen de risico’s, risicobeheersing en verantwoording regelmatig moeten aanpassen.

  Dit heeft als gevolg dat er veel extra werk op het ziekenhuis afkomt, dat er veel onzekerheid is over de werkprocessen, en dat kosten hoger uitvallen dan verwacht.

  Wat kun je als ziekenhuis doen om die onzekerheden te beperken?

  Je kunt meeliften op de ervaringen van andere ziekenhuizen. Door samen op te trekken en bij wijzigingen informatie én content te delen, hoef je niet telkens zelf nieuwe controles, steekproeven en facturatieblokkades te ontwikkelen.

  Gebruik maken van zo’n netwerk scheelt je niet alleen heel veel werk, het kan zelfs verrassingen voorkomen.

  Hoe werkt dat in de praktijk?

  Bij ValueCare werkt het zo: wij ondersteunen nu 28 ziekenhuizen die al over zijn op HT (en dat worden er volgende jaren alleen maar meer). Door dit grote aantal HT ziekenhuizen hebben wij een uniek inzicht in de uitdagingen en veranderingen, wat we het “netwerkeffect” noemen.

  De 28 HT ziekenhuizen in ons netwerk zijn aangesloten bij verschillende zorgverzekeraars, en assurance partijen. Daardoor zitten we altijd vroeg aan tafel met het ziekenhuis en de zorgverzekeraar om mee te denken in de nieuwste thema’s en vraagstukken.

  Als Ziekenhuis 1 in februari een onvoorziene vraag krijgt (bijvoorbeeld over de aantoonbaarheid van de facturatieblokkade), dan passen wij onze HT module aan, met nieuwe controles of blokkades. De andere 27 ziekenhuizen kunnen die nieuwe ontwikkelingen meteen inzetten.

  Als Ziekenhuis 2, 3, 4, of 27 in juni dezelfde vraag krijgt, is het geen onaangename verrassing meer, maar ligt er al een oplossing op de plank.

  Ok, dat klinkt logisch, maar HT is toch voor elk ziekenhuis anders?

  Dat klopt. HT is ook voor elk ziekenhuis anders.

  Dat maakt onze uitdaging zo leuk. We zien dat de samenstelling van risico’s en processen voor elk ziekenhuis uniek zijn. Tegelijkertijd zijn de processen rondom HT (denk aan gecertificeerde controles, steekproeven, facturatieblokkade) wel overal gelijk. Dat geldt ook voor de aantoonbaarheid van de risicobeheersing.

  Daarom zit ons HT product modulair in elkaar, zodat elk ziekenhuis haar eigen risicobeheersing kan opbouwen vanuit de standaard bouwblokken.

  Maar er zijn al verschillende landelijke initiatieven, is dit weer een praatgroepje?

  Nee, wij bieden geen beslisorgaan, denktank, of praatgroepje.

  ValueCare ontwikkelt haar dienstverlening aan de hand van de input van haar klanten. Zie ons meer als een verzamelaar van alle functionele behoeften op het gebied van de HT risicobeheersing. Wij stroomlijnen de input uit ons netwerk van ziekenhuizen naar een modulair HT product en blijven continu door ontwikkelen.

  We bieden wel een platform om periodiek met andere ziekenhuizen te sparren, die met dezelfde vragen zitten. Denk bijvoorbeeld aan een (digitale) meeting voor ziekenhuizen die per 2022 overgaan op HT. Hier geven we informatie over het HT proces en vragen we één van onze koploper-ziekenhuizen om hun ervaringen te delen.

  Ok, dit kan ons heel erg helpen. Hoe sluit ik hier bij aan, en wat is daar voor nodig?

  Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Plan als eerste stap een demo in.

  We bespreken dan jullie situatie, kunnen jullie vragen beantwoorden, en onze HT dienstverlening en de ValueCare portal demonstreren. Uiteraard geheel vrijblijvend.

  Mocht u enthousiast uit dit gesprek komen en besluiten om samen te gaan werken, dan kunt u binnen enkele maanden een werkend ValueCare portaal hebben met draaiende risicobeheersing.

  En nu?

  Bent u nieuwsgierig naar onze HT module ? Vraag dan nu een vrijblijvende demo aan.

  Vul het onderstaande formulier in met “Ja, ik wil graag een demo voor Horizontaal Toezicht” en plannen we zo snel mogelijk een afspraak met je in.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.