• Nieuws
 • Werken bij
 • Contact
 • Stuurmodel Medisch Specialisten: dagelijks sturen op productie, efficiëntie en behandeluitkomsten

  ziekenhuizen bi msb

  Als specialist wil je kort op de bal zitten. Je wilt dagelijks weten wat er speelt in jouw patiëntenpopulatie en vakgroep of MSB. 

  Helaas hebben de meeste specialisten nauwelijks stuurinformatie tot hun beschikking. Vaak moeten ze het doen met (drie)maandelijkse onvolledige rapportages, waardoor het onmogelijk is om dagelijks te sturen op de productie, efficiency en kwaliteit van zorg.

  Het Stuurmodel Medisch Specialisten van ValueCare brengt daar verandering in. Met een gegarandeerde positieve business case voor het MSB.

  Afhankelijkheid van het ziekenhuis

  Vrijgevestigde specialisten zijn afhankelijk van het ziekenhuis voor stuurinformatie. Dat blijkt in de praktijk een grote uitdaging. Omdat er vaak geen goede methode is om informatie dagelijks te delen en de belangen soms verschillen, bereikt de juiste stuurinformatie het MSB niet of alleen achteraf, als het al te laat is om bij te sturen.

  Steeds meer MSB’s nemen daarom het heft in eigen handen. Ze brengen zelf hun informatievoorziening op orde en geven hun leden toegang tot actuele en gepersonaliseerde stuurinformatie.

  Managementinformatie

  Als medisch specialisten wel toegang hebben tot informatie, verdrinken ze vaak in de hoeveelheid data en onsamenhangende rapportages. Met het landelijke Stuurmodel Medisch Specialisten krijgen zij dagdagelijkse stuurinformatie gepresenteerd op één gepersonaliseerde startpagina. Daarmee kun je als specialist efficiënter en beter sturen. Denk hierbij aan:

  • Complete sturing op productie t.o.v. begroting.
  • Sturing op behandeluitkomsten, profielen en gepast gebruik.
  • Sturing op efficiëntie zoals OK wisseltijden en poli no-shows.
  Financiële afhandeling

  Het proces van registreren, afleiden en declareren tussen ziekenhuizen en MSB’s is complex en kan tot veel fouten leiden. Stel dat je als ziekenhuis 400 miljoen omzet per jaar hebt, dan is het niet onwaarschijnlijk dat je 4 miljoen per jaar extra omzet kan behalen (1%) door het administratieve proces op orde te hebben.

  ValueCare voert controles uit op de registratie om dat soort fouten op te sporen. Dat leidt tot meer omzet, geeft een duidelijker beeld van de daadwerkelijk geleverde zorg en verbetert de onderhandelpositie met zorgverzekeraars.

  Kwaliteit van zorg

  Met de textmining van ValueCare wordt het mogelijk om de verslaglegging te scannen en behandeluitkomsten inzichtelijk te maken. Specialisten krijgen daarmee steeds meer grip op de zorg die ze leveren en kunnen beter sturen op resultaten en gepaste zorg.

  Daarnaast kun je met onze flexibele diepte benchmarking zien hoe je het doet, ten opzichte van je collega’s. Hierbij kan je als medisch specialist zelfs op zorgactiviteiten niveau jezelf vergelijken met je directe collega’s, medisch specialisten bij soortgelijke ziekenhuizen, of een vergelijk maken met 48 ziekenhuizen en MSB’s binnen Nederland.

  Zonder investeringsrisico

  Investeren in eigen stuurinformatie is voor veel MSB’s een drempel. De beschikbaarheid van die informatie vergroot je autonomie, maar veel specialisten zien het beschikbaar maken van die gegevens als taak van het ziekenhuis.

  Bij ValueCare kun je als MSB je eigen informatievoorziening opbouwen zonder investeringsrisico. We garanderen dat je als MSB minimaal de investeringskosten terugverdient aan extra inkomsten. De return on investment kun je zelf monitoren in het ValueCare portaal.

  Het stuurmodel in actie

  Wil je ons stuurmodel medisch specialisten in actie zien? Vraag dan nu een vrijblijvende demo aan.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.