• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Interview ValueCare Collega: Vincent Roelofs

  collega

  Wat is je functie bij ValueCare?

  "Bij ValueCare werk ik op het gebied van kantoorautomatisering. Mijn taak is ervoor te zorgen dat mensen bij ValueCare hun werk kunnen doen, op het gebied van IT brede werkzaamheden. Ik werk twee dagen per week, naast mijn studie. Het werk is goed te combineren met studeren. Ik pas mijn rooster bij ValueCare elke periode aan, en dat geeft nooit problemen."

  Hoe ziet je werkdag eruit?

  "Ik begin mijn dag met het bekijken van alle openstaande aanvragen. Dan pak ik eerst de dingen op die ik meteen kan oplossen en ga daarna aan de slag met de wat grotere projecten. Vaak komen collega's langs met vragen. Er zijn veel korte vragen en kleine dingen om op te lossen, maar ik werk ook aan langere projecten, zoals het migreren naar een nieuw issue management systeem.

  Die afwisseling vind ik heel leuk. Ik krijg energie van veel verschillende werkzaamheden en ook dat ik de ruimte krijg om projecten op te pakken. Het werk op het gebied van kantoorautomatisering omvat ook een aanzienlijk deel aan eerste lijns vragen die snel en efficiënt moeten worden opgelost, zodat collega's ongestoord kunnen blijven werken. Er zijn ook uitdagendere projecten die je zelfstandig moet oppakken. Er is veel ruimte om aan te geven wat je interessant vindt en zelf aan de slag te gaan met dingen die slimmer of beter kunnen."

  Wat is je achtergrond?

  "Ik heb de bachelor Informatiekunde afgerond en ben nu bezig met de master Business Informatics aan de Universiteit Utrecht . Daarnaast volg ik een minor muziekwetenschappen. Die minor is bij ValueCare minder relevant, behalve tijdens de muziek themamaand. Toen heb ik een synthesizer meegenomen naar kantoor. Ik zie bij ValueCare in de praktijk wat ik in mijn studie leer, bijvoorbeeld hoe software ontwikkeling in de praktijk werkt."

  Hoe ben je bij ValueCare terecht gekomen?

  "Ik was een jaar bezig met mijn studie Informatiekunde toen een bekende van mij vroeg of ik een vacature in de groepsapp van informatiekunde kon delen. Vervolgens heb ik zelf gesolliciteerd. Ik wilde niet in een meer voor de hand liggende bijbaan terechtkomen, omdat dat voor mij niet zo interessant leek en ook niet veel verdiende.

  Wat vind je het leukst aan je werk?

  "Het leukst vind ik het helpen van mensen en het oplossen van problemen. Ik ken iedereen in het bedrijf. Hoewel ik niet direct in één team zit, is zelfstandigheid een belangrijk aspect van deze functie. Gelukkig zijn mensen hier heel open, dus je kunt altijd met vragen bij ze terecht. De vrijheid die je krijgt is enorm. Vanaf de eerste week kon ik al zelfstandig aan de slag. In andere bedrijven hoor ik wel eens dat alles heel formeel moet met aanvragen. Hier is het meer: als ze vertrouwen in je hebben, regel het maar. Bovendien organiseren we leuke activiteiten waar studenten aan kunnen deelnemen, zoals maandelijkse uitjes."

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.