• Nieuws
 • Werken bij
 • Contact
 • GGZ inGeest kiest voor BI as a Service van ValueCare

  ggz bi

  Na een verkenning op het gebied van Informatievoorziening (zelf doen of uitbesteden?) heeft GGZ inGeest gekozen voor ValueCare. Met dit BI Zoekplatform gaan wij verantwoordings- en stuurinformatie beschikbaar maken voor de +/- 1.500 medewerkers van GGZ inGeest. Aanleiding hiervoor is de overtuiging dat slimme inzet van informatie onmisbaar is om klaar te zijn voor de uitdagingen in de ggz-zorg in de nabije toekomst. De voorgenomen transitie van eigen servers naar een cloud oplossing heeft deze verkenning versneld. 

  Wat we doen, beter doen. Data helpt daarbij.

  Wat we doen, nog beter doen is een belangrijke ambitie van GGZ inGeest. “En het slim inzetten van stuurinformatie is één van de maatregelen die we nemen om dit voor elkaar te krijgen. Om te beginnen bij onze zorg- en ondersteunende processen.” aldus Rinus van Riel, voorzitter Raad van Bestuur GGZ inGeest.

  Van inhouse servers naar een geïntegreerde cloud oplossing.

  Aanleiding voor de keuze voor BI as a Service van ValueCare is de voorgenomen transitie naar een cloud oplossing waarbij GGZ inGeest ook het datawarehouse en de informatievoorziening uitbesteed. “Wij zijn namelijk te groot om het potentieel van onze stuurinformatie niet maximaal te benutten en te klein om dit zelf goed te regelen” vervolgt Rinus.

  1500 x Stuurinformatie op maat

  Met het BI Zoekplatform van ValueCare krijgen alle lagen van de organisatie toegang tot de voor hen relevante stuurinformatie op de gebieden van Personeel, Financiën, Kwaliteit en Zorg.

  Valuecare werkt met standaarden waardoor we het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden, we snelheid kunnen maken én het geheel goed beheersbaar blijft. Tegelijkertijd biedt de zoektechnologie en het openingsscherm de mogelijkheid voor de eindgebruiker om eenvoudig te vinden waar hij zelf behoefte aan heeft.

  Dankzij het netwerk samen meer weten

  De aanwezigheid van het netwerk is een van de redenen waarom GGZ inGeest voor ValueCare heeft gekozen. “Zo kunnen we op korte termijn aan de slag. En ik verwacht bepaalde vormen van interactie. Zoals gebruikersgroepen waarin we met elkaar kennis uitwisselen en aandacht besteden aan nieuwe ontwikkelingen” besluit Marlies Goebel, directeur financiën van GGZ inGeest.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.