• Nieuws
 • Werken bij
 • Contact
 • 3 op een rij: opnieuw Assurance type II verklaring voor HT Koploper Gelre ziekenhuizen

  ziekenhuizen

  Na 2017 en 2018 heeft Gelre ziekenhuizen ook over 2019 de Assurance verklaring type II ontvangen van accountant EY. De zorgverzekeraars steunen op deze certificering om garantie te krijgen dat het registratie- en declaratieproces correct is uitgevoerd. Minder fouten in deze processen betekent minder herstelwerk en dus lagere kosten.

  Rob te Brake directeur financiën: “Deze verklaring is voor mij het bewijs dat we - dankzij de inzet van onze medewerkers en de beheersmaatregelen van ValueCare - op de goede weg zijn. Een weg die we in 2017 zijn ingeslagen en waarmee we nu voor het derde jaar op rij fors besparen op de administratieve lasten.

  Zorgaanbieder Gelre ziekenhuizen en zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben voor het derde opeenvolgende jaar verantwoord volgens horizontaal toezicht. Dit geeft patiënten en zorgverzekeraars de garantie dat de beheersmaatregelen rond het facturatieproces adequaat zijn en correct worden toegepast. ValueCare ondersteunt hierbij met inzicht via daily auditing en het ontwikkelen van dashboards.

  Registratie- en declaratieproces continu blijven verbeteren.

  Gelre ziekenhuizen en ValueCare zijn blij met dit resultaat maar we zitten niet stil. We blijven het registratie- en declaratieproces continu te verbeteren. Dat betekent dat we ook in 2020 correct factureren dankzij first time right declaratie. Daarnaast werken we samen aan uitbreiding van te automatiseren administratieve processen.

  Heb je vragen over de ondersteuning van ValueCare bij Horizontaal Toezicht? Neem dan contact op met Michiel Jongbloed – michiel.jongbloed@valuecare.nl.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.