• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • De ValueCare businesscase: 200% ROI gegarandeerd

  ziekenhuizen ggz vvt & ghz gemeenten zakelijke markt

  Werken met ValueCare levert zorginstellingen flinke besparingen op. Zowel in tijd, als door het opsporen van onvolledige facturen. Maar waar bestaat die business case nou precies uit? De business case voor ValueCare is opgebouwd uit 3 delen: risicobewaking, stuurinformatie en volledigheid. We lichten ze hieronder toe.

  Business case volledigheid

  Met de risicobewaking op volledigheid van registratie en facturatie voert ValueCare dagelijks een geautomatiseerde audit uit over de data. Door de registratie en facturatie elke dag te controleren op volledigheid, voorkom je als zorginstelling dat je omzet misloopt doordat niet alle activiteiten volledig of tijdig in de factuur terechtkomen. Medewerkers krijgen dagelijks meldingen als de registratie ontbreekt of incompleet is, zodat fouten direct worden gecorrigeerd.

  Met de volledigheidscontroles zorgt ValueCare dat ziekenhuizen, GGZ-instellingen en VVT- & GHZ- instellingen een ROI behalen van minimaal 200%. Zorginstellingen realiseren met ValueCare minimaal twee keer zoveel extra omzet (van zorg die wel is geleverd maar niet goed is geregistreerd), dan de totale kosten van ValueCare. Gegarandeerd.

  Business case risicobewaking

  Met de risicobewaking automatiseert ValueCare de controles, stuurinformatie, toewijzing, monitoring en verantwoording, waardoor veel werk dat nu handmatig en achteraf gebeurt, voorkomen wordt en beter navolgbaar is. Dat zorgt voor een directe urenbesparing in de administratie én een besparing op de accountantskosten.

  De tijdsbesparing loopt (afhankelijk van de instelling) op tot tientallen of honderden uren. Gebruik van ValueCare bespaart met name op de volgende onderdelen:

  • Inrichting datamodel, bouwen controles, testen controles
  • Steekproeven: ValueCare levert een complete steekproefmodule
  • Omzetaansluiting: ValueCare levert alle nodige inzichten geautomatiseerd in het portaal
  • Verantwoordingsrapportage, IT audit, review en afloop
  • Certificering ISAE 3000 type I en II waar accountants en verzekeraars op bouwen
  Business case stuurinformatie

  ValueCare richt de informatievoorziening in voor de zorginstelling. Met het Zoekplatform krijgt de instelling voor een onbeperkt aantal gebruikers toegang tot de informatievoorziening. Dat bespaart kosten, door een veel betere inzet van schaarse medewerkers en minder externe inhuur:

  • Besparing op de huidige BI tooling
  • Besparing op technische BI capaciteit (€ 50.000 - € 100.000 per jaar)
  • Besparing betere beschikbare inzet medewerkers (€ 100.000 – 200.000 per jaar) door directe toegang tot benodigde informatie
  Hoe werkt de 200% ROI garantie in de praktijk?

  ValueCare garandeert 200% ROI op de volledigheid van facturatie. Welk bedrag we garanderen, hangt af van het aantal modules dat een zorginstelling afneemt en de investering die daarmee gemoeid is.

  Bij een investering van 1.000 euro per maand, betekent dat dat ValueCare aantoonbaar minimaal 200% * 1.000 * 12 = 24.000 euro aan extra opbrengsten levert. Bij een investering van 10.000 euro per maand, is de gegarandeerde extra omzet dus 240.000 euro per jaar.

  Als de instelling deze extra opbrengsten niet terugziet, betaalt ValueCare de kosten naar rato terug. Dat is overigens nog nooit gebeurd. Zorginstellingen halen in de praktijk een grotere ROI dan de gegarandeerde 200%.

  Voorbeeld verwachte business case voor middelgroot ziekenhuis per jaar:

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.