• Nieuws
 • Werken bij
 • Contact
 • ISAE 3000 TYPE II certificering voor ValueCare

  ziekenhuizen ggz vvt & ghz vvt gemeenten

  Met trots kunnen wij melden dat ValueCare opnieuw de ISAE 3000 TYPE II assurance heeft behaald voor haar gehele dienstverlening. Wij zijn erg blij met de goedkeurende verklaring van de accountant. Deze verklaring geeft aan dat onze beheersmaatregelen over heel 2021 goed hebben gewerkt en dat u als klant of samenwerkingspartner binnen ons netwerk hierop kan steunen.

  De aanhoudende COVID-19 crisis heeft de zorg de afgelopen twee jaar zwaar onder druk gezet: een hoge toename van COVID-19 patiënten, lastige en zware werkomstandigheden, het gedeeltelijk vervallen en grootschalig uitstellen van reguliere zorg, en een hoog verzuim zorgden voor een uitdagend jaar voor alle bij de zorg betrokken organisaties. Van ziekenhuizen en verpleeghuizen, tot thuiszorg en huisartsenzorg, de zorg liep steeds verder vast als gevolg van de hoge druk op het zorgpersoneel.

  Om goede zorg te kunnen (blijven) leveren, gestelde doelen te behalen en als organisatie goed bestuurbaar te blijven, hebben instellingen meer dan ooit betrouwbare informatie nodig om tijdig bij te sturen en risico’s te beheersen. Het is dan ook onverminderd belangrijk dat ValueCare’s processen en beheersmaatregelen aantoonbaar goed werken: met de behaalde assurance heeft u zekerheid over de kwaliteit en de betrouwbaarheid hiervan.

  Ter ondersteuning van het Horizontaal Toezicht binnen de Medisch Specialistische Zorg en de Geestelijke Gezondheid Zorg zijn dit jaar meer dan 670 beheersmaatregelen meegenomen in de assurance. Hiermee heeft u extra zekerheid over de werking van de beheersmaatregelen op uw belangrijkste rechtmatigheids- én volledigheidsrisico’s. Dit jaar is wederom een aantal beheersmaatregelen voor de Gehandicapten- en Ouderenzorg meegenomen in de assurance. Deze beheersmaatregelen worden ingezet bij de financiële verantwoording in de jaarrekening.

  Ook in 2022 gaan we volop voor u aan de slag. Wij streven er naar om de best mogelijke dienstverlening neer te zetten en onze processen en beheersmaatregelen continu te verbeteren. Daarnaast vinden er een aantal belangrijke ontwikkelingen plaats. Denk hierbij aan de Corona compensatieregelingen, het eerste jaar van de verantwoording over het Zorgprestatiemodel in de GGZ, gecertificeerde productiecontroles voor het Jaarrekeningtraject voor VVT en GGZ en Vernieuwend Verantwoorden voor de WLZ en Rechtmatigheidsverantwoording bij de gemeenten. De ontwikkeling op deze gebieden is in volle gang en waar nodig zullen deze worden opgenomen in de assurance over 2022 zodat we ook over deze processen en beheersmaatregelen zekerheid kunnen geven.

  De assurance 2021 is uitgevoerd in samenwerking met KPMG. We willen KPMG bedanken voor de prettige samenwerking en de zorgvuldigheid waarmee de audit is uitgevoerd.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.