• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Omikron-clausule COVID-afspraken MSZ 2022: Vraag met ValueCare de vergoeding aan

  ziekenhuizen

  De eerste maanden van 2022 heeft de Omikron-variant de continuering van de zorg bij veel ziekenhuizen beïnvloed. Vanwege de invloed van COVID-19 op de MSZ zorg in 2022, zijn er wederom landelijke aanvullende afspraken gemaakt.

  Om zorgaanbieders te compenseren voor de invloed van Omikron de eerste maanden van dit jaar, is er een onderdeel toegevoegd, de zogenaamde Omikron-clausule. Volgens deze clausule wordt de productie-uitval voor 86,25% of 93% vergoed.

  Om aanspraak te maken op een vergoeding voor eventuele productie-uitval, is iedere zorgaanbieder zélf verantwoordelijk een aanlevering te doen hiervoor.

  ValueCare kan die aanlevering voor je doen.

  In het ValueCare portaal krijg je inzicht in de productie-uitval in jouw organisatie. Kom je in aanmerking voor de vergoeding, dan kunnen wij de waardering van het onderhanden werk en de benodigde conversie van oude jaren doen met onze gecertificeerde grouper.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.