• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Horizontaal Toezicht in de Forensische Zorg: steeds meer instellingen gaan over

  ggz

  Bij ziekenhuizen en ggz-instellingen is de invoering van Horizontaal Toezicht in de ZVW al goed op gang. Vanaf het voorjaar 2020 is ook DJI samen met de aanbieders van forensische zorg gestart met Horizontaal Toezicht. Inmiddels zijn 3 aanbieders over op HT, 10 aanbieders zijn onderweg. Het streven is dat in 2025 80% van de omzet in de forensische zorg door middel van Horizontaal Toezicht wordt verantwoord. Sinds deze maand is de forensische zorgsector ook toegevoegd aan de landelijke overlegstructuur Horizontaal Toezicht Zorg.

  Voor instellingen die forensische zorg en ggz-zorg bieden betekent de overstap naar HT ontschotting en harmonisatie in aanpak en instrumentarium. Ook kunnen instellingen landelijk de krachten bundelen en gebruik maken van elkaars ervaring. DJI is met meerdere instellingen in gesprek over de mogelijkheden om te starten met Horizontaal Toezicht.

  ValueCare ondersteunt al meer dan 60 ziekenhuizen en GGZ-instellingen bij Horizontaal Toezicht in de ZVW en ondersteunt nu ook de eerste ggz-instellingen bij de overgang naar Horizontaal Toezicht in de forensische zorg. Dat doen we volledig geautomatiseerd, met zo min mogelijk administratieve lastendruk. Met de HT-module van ValueCare voorkom je onrechtmatigheden en daarmee financiële risico’s.

  Wil je meer weten over hoe ValueCare kan ondersteunen bij de overgang naar HT FZ?

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.