• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Nog niet over op HT? Zo helpt ValueCare GGZ-instellingen met hun verantwoording over 2022

  ggz

  Het Zelfonderzoek over 2020 en 2021 verloopt voorspoedig en de eerste afrondende brieven t.a.v. de Quickscans komen langzaam binnen. Dat betekent ook dat de instellingen die nog niet overgaan op Horizontaal Toezicht, nu aan de slag moeten om hun verantwoording ZVW over 2022 in het ZPM in te richten.

  Als je als GGZ-instelling nog niet over bent op Horizontaal Toezicht (HT), maar straks ook niet meer kunt verantwoorden via het Zelfonderzoek, val je qua verantwoording in 2022 in een gat. De verantwoordelijkheid om goed te verantwoorden ligt bij jou als instelling. Maar je hebt nog maar heel weinig informatie om je verantwoording voor 2022 op te baseren.

  Om daarbij te helpen, heeft ValueCare een module ‘Verantwoording 2022’ ontwikkeld. Die bestaat uit een subset van 25 controles, inclusief 4 steekproeven. De module is een combinatie van de nog relevante controles uit het Zelfonderzoek ende hoog-risico’s uit het Horizontaal Toezicht op basis van de nieuw geldende veldafspraken in het ZPM.

  Met de nieuwe module kun je je als instelling verantwoorden over 2022, ook zonder Horizontaal Toezicht. En omdat een deel van de HT risico set al in de module zit, is het meteen een eerste opstap naar HT.

  Wil je meer weten over de module Verantwoording ZVW 2022 en hoe je hem in gebruik kan nemen?

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.