• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Over op Horizontaal Toezicht? Zo bespaar je 1000 uur werk.

  ziekenhuizen ht

  Waar het zelfonderzoek bestond uit een standaard set aan controlepunten voor álle ziekenhuizen, bouw je onder horizontaal toezicht als ziekenhuis een eigen control framework.

  Daardoor kost het opstarten van Horizontaal Toezicht een ziekenhuis al gauw 1000 uur.

  Gemiddeld besteden ziekenhuizen die overstappen circa 160 uur aan risicobepaling, 440 uur aan het opzetten van controles en 330 uur aan het certificeren van beheersmaatregelen.

  Dat is een project van bijna 1000 uur, alleen voor de opstart van HT. Daar komt de uitvoering en de aantoonbaarheid nog bovenop.

  Voor ziekenhuizen die die overstap gepland hebben per 1 januari 2024 hebben we goed nieuws.

  ValueCare heeft al ruim 30 ziekenhuizen ondersteund bij de overstap naar Horizontaal Toezicht, en heeft daarbij een uitgebreide database van beheersmaatregelen opgebouwd, die je direct kunt inzetten.

  We hebben o.a. een uitgebreide set aan gecertificeerde controles, een aparte steekproeven module, en hebben we een automatisch facturatieblokkade.

  Deze zijn allemaal standaard beschikbaar en in gebruik bij ruim 30 ziekenhuizen, zodat de functionaliteit goed aansluit bij de HT behoefte. Ook de zorgverzekeraar is bekend met onze standaard werkwijze.

  Hiermee kun je als ziekenhuis zo’n 1000 uur werk besparen bij het inrichten van Horizontaal Toezicht en hoef je geen assurance kosten te maken op deze set aan beheersmaatregelen. Dat maakt de overstap een stuk eenvoudiger, sneller én goedkoper.

  Wat kan ValueCare doen om de overstap naar Horizontaal Toezicht makkelijker te maken?

  1. De omzetstromen in beeld brengen: De automatische risicobepaling geeft uitgebreid inzicht in omzet en productie per (sub)proces en omzetstroom. Dit levert data gedreven input voor het control framework.
  2. Controles en steekproeven: ValueCare heeft een uitgebreide set van ruim 300 controles en 40 steekproeven die flexibel per ziekenhuis kunnen worden ingericht.
  3. Blokkade voor facturatie: Wij bieden een automatische facturatieblokkade op onze set aan beheersmaatregelen. De werking is aantoonbaar zodat de rapportage richting de zorgverzekeraar eenvoudig is door te zetten.
  4. Certificering: De gehele HT module is ISAE 3000 type II gecertificeerd. De zorgverzekeraar en accountant erkend deze certificering, wat het aantonen van de werking en het bestaan aanzienlijk eenvoudiger maakt. Je hoeft dus geen tijd meer te besteden aan aantoonbaarheid, of hoge kosten te maken voor een accountantscontrole. Dat scheelt als snel 335 uur en 40.000 euro accountantskosten.
  5. Stuurinformatie: De ValueCare portaal faciliteert een uitgebreide, en makkelijk navigeerbare, set aan dashboards, op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Denk daarbij aan inzicht in Instroom en Uitstroom van acties, First Time Right en herdeclaratie, en uitgebreide stuurinformatie op de steekproeven.

  Door de controles, steekproeven, facturatieblokkade, dashboards en de certificering van ValueCare te gebruiken, kan je de overstap naar Horizontaal Toezicht flink versnellen. 

  Gemiddeld besparen Ziekenhuizen zo’n 1000 uur werk en circa 40.000 euro aan assurance kosten.

  Ben jij van plan om in januari 2024 te starten met Horizontaal Toezicht?

  Vraag dan nu een vrijblijvende demo aan. We laten je graag zien hoe we jouw organisatie kunnen ondersteunen met de overstap. Als jouw organisatie al gebruikt maakt van andere diensten van ValueCare, kunnen we zelfs een demo geven met je eigen data.

  Vul het onderstaande formulier in met “Ja, ik wil graag een demo voor Horizontaal Toezicht” en plannen we zo snel mogelijk een afspraak met je in.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.