• Nieuws
 • Werken bij
 • Contact
 • Geslaagde Netwerkbijeenkomst Horizontaal Toezicht voor de Forensische Zorg

  ggz

  Recent hebben we samen met Fizi, de Nederlandse ggz, DJI en een aantal koploperinstellingen een succesvolle netwerkbijeenkomst gehad rondom Horizontaal Toezicht in de Forensische Zorg.

  Horizontaal Toezicht is de samenwerking tussen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en zorgaanbieders om de rechtmatigheid van declaraties in de processen aan de voorkant, te borgen. Het streven is dat in 2025 aanbieders met een aanzienlijke forensische zorg zich verantwoorden via Horizontaal Toezicht.

  Tijdens de netwerkbijeenkomst hebben verschillende sprekers hun visie op HT voor de FZ gedeeld. Jos van Vliet (DJI) vertelde over de visie van DJI achter Horizontaal Toezicht en het algemene deel van het control framework, inclusief de stappen ernaartoe. Esther Verver (Nederlandsche ggz) heeft de algemene en landelijke afspraken over Horizontaal Toezicht toegelicht. Angela Blanken (Koploper-instellingen) deelde haar ervaringen met de praktische implementatie van Horizontaal Toezicht in drie koploper organisaties (3-lines, inclusief audit functie) in samenwerking met ValueCare die de koploperinstellingen ondersteunt bij de overgang naar HT.

  ValueCare ondersteunt meer dan 100 zorginstellingen met volledig geautomatiseerde dagelijkse risicobeheersing en steekproeftrekking. Gecertificeerd en accountant-proof. Dat doen we voor alle financieringsstromen én dit wordt bij meer dan 80 instellingen inmiddels ingezet voor Horizontaal Toezicht. Daarnaast checkt ValueCare ook of alles volledig gedeclareerd wordt, zodat je geen omzet misloopt. Wil je meer weten over HT FZ en wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen stuur ons een berichtje en we nemen contact met je op.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.