• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Bewaak afspraken met de Jeugdmonitor

  jeugdzorg

  Veel zorgaanbieders hebben in de Jeugdzorg te maken met complexe aanbestedingstrajecten, tal van bekostigingsvarianten en een grote diversiteit aan producten, voorwaarden, afspraken en verantwoordingseisen. En dit in constructies met vaak veel gemeenten, samenwerkingverbanden van gemeenten of in hoofd- of onderaannemerschap. Dit is wat Jeugdzorg en WMO zo complex maakt. Gevolg: het is moeilijk grip houden op afspraken, het brengt enorme administratieve lasten met zich mee én de financiële risico’s zijn groot.

  ValueCare biedt nieuwe manieren om de grenzen van beschikkingen te bewaken en te monitoren op gemaakte afspraken met diverse gemeenten en samenwerkingsverbanden. In dit artikel laten we zien wat onze oplossingen kunnen betekenen voor de jeugdzorg.

  Jeugdmonitor

  In de Jeugdmonitor hou je dagelijks grip op omzet en plafonds bij de verschillende uitvoeringsvarianten en zie je meteen waar bij gemeenten beschikkingen blijven hangen of afspraken nog niet rond zijn, waardoor niet gefactureerd kan worden.

  Met behulp van de jeugdmonitor heb je altijd zicht op de uitnutting van je beschikkingen en op productie die geleverd wordt maar niet betaald. Zo voorkom je onbetaalde zorg en heb je grip op je omzet.

  Overschrijdingen zijn direct inzichtelijk voor de verantwoordelijke medewerker en manager, waarmee financiële risico’s gekeerd kunnen worden. Dit inzicht wordt in de Jeugdmonitor gekoppeld aan de afspraken met gemeenten en jeugdregio’s. Daardoor heb je altijd een actueel overzicht van je geplande versus gerealiseerde omzet en ben je volledig in control.

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie

  De Jeugdmonitor brengt ook per product in beeld hoeveel zorg er geleverd is, onderhanden is of nog verwacht wordt. Op basis van het totaalbeeld kun je sturen op gemaakte afspraken. Ook is het mogelijk om per financier de geleverde en verwachte zorgproductie te zien. Bovendien laat de jeugdmonitor zien welke zorg is geleverd maar nog niet is gefactureerd, waardoor je zeker kunt weten dat je geen omzet misloopt.

   

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.