• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Voorkom terugbetalingen met een geautomatiseerde ZZP10 controle

  automatisering vvt

  Als je binnen de WLZ een cliënt hebt geregistreerd met zorgzwaartepakket 10 (ZZP10), dan mag dat niet langer dan 3 maanden. ZZP10 is immers bedoeld voor cliënten met intensieve palliatieve zorg, die een levensverwachting van maximaal 3 maanden hebben.

  Het komt voor dat cliënten met die ZZP10 indicatie langer dan 3 maanden in leven blijven, of dat de zorgbehoefte toch afneemt. Het is dan de bedoeling om de registratie aan te passen naar de nieuwe situatie, maar dat is gemakkelijk over het hoofd te zien.

  Meerdere instellingen in het netwerk van ValueCare begrijpen dit en zien het hebben van een effectieve en juiste registratie op de ZZP 10 als een belangrijk punt. Als er fouten rondom de registratie ontdekt worden tijdens controle van het zorgkantoor moet de zorginstelling het teveel ontvangen geld terugbetalen, vaak met een boete. Die bedragen lopen flink op, omdat het gaat om intensieve 24-uurszorg.

  Om terugbetalingen en boetes te voorkomen heeft ValueCare een controle ontwikkeld op de ZZP10 registratie. Controle R45011 loopt elke nacht alle cliënten met een ZZP10 registratie na en controleert hoe lang die registratie al afgegeven is.

  De zorgadministratie of locatiemanager krijgt ruim voor de termijn van 3 maanden verloopt een signaal. Zo kun je op tijd een evaluatie inplannen om de registratie te verlengen of de ZZP10 registratie aanpassen.

  Afhankelijk van je EPD is het zelfs mogelijk om dat met één klik te doen. Via de toelichting in het ValueCare portaal klink je meteen door naar het juiste cliëntendossier in het EPD.

  Wil je ook gaan controleren op het verlopen van de ZZP10 registratie? We laten je graag een demo zien van de controles van ValueCare.

   

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.