• Nieuws
  • Vacatures
  • Contact
  • [Video] Minder indirecte tijd? Start nu met de digitale assistent verslaglegging

    ggz automatisering

    De digitale assistent van ValueCare haalt de druk van de ketel bij de behandelaar en brengt de indirecte tijd omlaag.

    Wat doet de digitale assistent? 

    Deze digitale assistent ondersteunt de behandelaar bij alle verslaglegging. Het gesprek dat de behandelaar heeft met de cliënt wordt getranscribeerd naar tekst en automatisch omgezet naar een gestructureerd verslag. De behandelaar kan dit waar nodig aanpassen en het definitieve verslag is klaar! 

    Wat zijn de voordelen? 

    De behandelaar heeft direct na het gesprek de samenvatting. Het bespaart héél veel administratieve last en indirecte tijd die weer aan directe cliëntenzorg besteed kan worden. Bovendien gaat de kwaliteit en uniformiteit van verslaglegging omhoog. 

    Hoe werkt het precies?

    Door de digitale assistent mee te laten lopen tijdens het gesprek, kan de behandelaar de administratie in veel minder tijd afhandelen. De digitale assistent zet de audio om in tekst, anonimiseert de gegevens en maakt een samenvatting. Die kan de behandelaar vervolgens controleren en aanvullen. 

    Kun je de digitale assistent ook koppelen aan het EPD?

    Ja, dat is zelfs standaard. Zodra de behandelaar de transcriptie heeft goedgekeurd, maakt de digitale assistent automatisch een voorstel van de registratie. Als die ook akkoord is, zet de digitale assistent het verslag 100% automatisch in het EPD. 

    Hier zie je hoe het werkt: 

    Is dat veilig?

    Ja. Er zijn allerlei tooltjes online te vinden om audio te transcriberen, maar die zijn niet geschikt voor de zorg. Ze anonimiseren geen gegevens, zijn niet getraind op medische termen en de data is vaak niet beschermd. De digitale assistent van ValueCare is dat wel. Het model is gebouwd voor de zorg, voldoet aan alle eisen rondom privacy en data beveiliging en laat de regie bij de behandelaar.

    Op korte termijn aan de slag bij jouw instelling? 

    Dat kan. We hebben nu de optie voor een tiental klantorganisaties om eenvoudig met een aantal behandelaren aan de slag te gaan.

    Wanneer kan ik starten? 

    Direct! Behandelaren krijgen toegang tot de applicatie en de belangrijkste verslagformats. Zo kunnen ze zelf ervaren wat het oplevert.

    Meer weten? 

    Neem contact op met Anneke Lalleman. De inschrijving staat nu open. We starten eind van deze maand. 

    ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.