• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • VIDEO: Automatiseer je GGZ intakes en halveer de indirecte tijd in het intakeproces

  ggz automatisering

  Het intakeproces van nieuwe cliënten bestaat voor 40% uit indirecte tijd. Het proces is arbeidsintensief en gemiddeld doet een ggz-instelling 5600 intakes per jaar. Per instelling kosten intakes ieder jaar 7200 indirecte uren. En sinds de invoering van het ZPM is de vergoeding voor die indirecte tijd niet dekkend.

  Het terugdringen van indirecte tijd in de intakes kan dus een flinke financiële impact hebben. Maar ook voor het werkplezier van behandelaren en het verkorten van de wachtlijsten is het terugdringen van indirecte tijd van groot belang.

  Dankzij speech-to-text technologie en Large Language Models (LLM) is het nu mogelijk om de indirecte tijd in het intakeproces te halveren.

  Hoe werkt dat?

  Door de speech-to-text en LLM software mee te laten lopen tijdens de intake, kan de behandelaar de administratie in veel minder tijd afhandelen.

  De software zet de audio om in tekst, anonimiseert de gegevens en maakt een samenvatting. Die kan de behandelaar controleren en aanvullen, waarna de software automatisch de registratie in het EPD doet op basis van het verslag.

  Hier zie je hoe het werkt: 

  Is dat veilig?

  Ja.

  Er zijn allerlei tooltjes online te vinden om audio te transcriberen, maar die zijn niet geschikt voor de zorg. Ze anonimiseren geen gegevens, zijn niet getraind op medische termen en de data is vaak niet beschermd.

  De Digitale Intake Assistent van ValueCare is dat wel. Het model is gebouwd voor de zorg, voldoet aan alle eisen rondom privacy en data beveiliging en laat de regie bij de behandelaar.

  Wil je meer weten of een uitgebreide demo plannen?

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.