• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • 3 manieren om administratie te verminderen in de langdurige zorg

  automatisering vvt & ghz

  De langdurige zorg dreigt onbetaalbaar te worden. Er is te weinig personeel en de zorgvraag groeit. Tijd besparen is dus onvermijdelijk. 

  De tijd die zorgverleners kwijt zijn aan administratieve taken kan gelukkig flink omlaag, dankzij nieuwe technologie. En de mogelijkheden worden de komende jaren alleen maar groter. 

  Deze 3 dingen zijn nu al mogelijk: 

  Verslagen automatisch vastleggen in het ECD met speech-to-text

  Met speech-to-text software kunnen verpleegkundigen en verzorgenden hun intakes, periodieke afspraken met cliënten en verslagen van incidenten automatisch vastleggen. Dat scheelt veel tijd en maakt het werk leuker. 

  Door de speech-to-text en LLM software mee te laten lopen tijdens de afspraak, kan de behandelaar de administratie in veel minder tijd afhandelen.

  De software zet de audio om in tekst, anonimiseert de gegevens en maakt een samenvatting. Die kan de behandelaar controleren en aanvullen, waarna de software automatisch de registratie in het ECD doet op basis van het verslag.

  Hier zie je hoe het werkt: 

  Het zorgzwaartepakket automatisch aanpassen 

  Bij veel instellingen wordt het zorgzwaartepakket te laat verhoogd. Als een cliënt verbaal agressief is bijvoorbeeld, dan kan het zorgzwaartepakket van ZZP5 naar ZZP7. Dat is soms lastig objectief te bepalen en wordt vaak over het hoofd gezien. Maar het scheelt behoorlijk in de omzet. 

  Met een automatische analyse van de tekstverslagen in het ECD kun je voorkomen dat cliënten te laag blijven ingeschaald. De software doet elke nacht een analyse van de verslagen in het ECD en geeft automatisch een signaal als er aanleiding is om het zorgzwaartepakket te verhogen. Vervolgens kan de zorgverlener beslissen of die verhoging inderdaad nodig is. 

  Hier zie je hoe het werkt: 

  Geautomatiseerd acties en fouten oplossen in het ECD

  Als er fouten of gaten in de registratie sluiten, levert dat achteraf flink wat herstelwerk op. Door automatische inleeslijsten en robots in te zetten, kunnen dat soort acties met één druk op de knop worden uitgevoerd.

  Luca, de robot van ValueCare kan alle bevindingen die vaker voorkomen automatisch oplossen, zowel in het ValueCare platform als in het ECD. Dat scheelt veel repetitief werk op de zorgadministratie. 

  Hier zie je hoe het werkt: 

   

  Wil je ook aan de slag om je administratie te verminderen? 

  Vraag dan nu een demo aan. 

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.