• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • VIDEO: Meer tijd vrij maken voor zorg dankzij automatische verslaglegging

  automatisering ziekenhuizen

  Zorgverleners besteden minstens 15 uur per week aan administratie en vaak zelfs nog veel meer. Dat is een enorm aantal uren dat niet aan zorgverlening kan worden besteed. En dat terwijl de zorgvraag alleen maar toeneemt. 

  ValueCare sprak met artsen over waar de meeste tijdswinst te behalen valt. Met name de verslaglegging van de poli's en de registratie die erop volgt nemen het meeste tijd in beslag. Bovendien zijn zorgverleners vaak bezig met verslaglegging tijdens het consult, waardoor het moeilijk is om de patiënt alle aandacht te geven.

  Dankzij de nieuwe technologieën van AI en speech-to-text is het nu mogelijk om van een consult automatisch een verslag te laten maken. Hiermee hoeven zorgverleners een stuk minder werk te doen aan het verslag maken en kunnen ze meer tijd besteden aan patiënten.

  Hoe werkt dat?

  De software zet het gesprek om in tekst en maakt een samenvatting. Die kan de arts controleren en aanvullen waar nodig. Op basis van het verslag doet de Digitale Verslag Assistent suggesties voor (automatische) registratie en kan het verslag worden opgeslagen in het EPD.

  Hier zie je hoe het werkt:

  Is dat veilig?

  Ja.

  Er zijn allerlei tooltjes online te vinden om audio te transcriberen, maar die zijn niet geschikt voor de zorg. Ze anonimiseren geen gegevens, zijn niet getraind op medische termen en de data is vaak niet beschermd.

  De Digitale Verslag Assistent van ValueCare is dat wel. Het model is gebouwd voor de zorg, voldoet aan alle eisen rondom privacy en data beveiliging en laat de regie bij de artsen.

  Wil je meer weten of een uitgebreide demo plannen?

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.