• Nieuws
  • Vacatures
  • Contact
  • AI analyse van SEH verslagen: Nooit meer integraal controleren, meer gemiste omzet terugvinden

    ziekenhuizen automatisering

    De spoedeisende hulp (SEH) is niet de gemakkelijkste omgeving om gedisciplineerd registraties bij te houden. Er worden verrichtingen van verschillende specialismen uitgevoerd, er werken veel mensen en er is geen ‘logisch’ moment om na elke patiënt de administratie bij te werken, zoals op de poli. 

    80 uur per maand handmatig controleren

    Bijna alle Nederlandse ziekenhuizen doen dan ook een volledige controle van de SEH registratie. Daarbij wordt veel gemiste omzet gevonden. Maar het is ook een heel tijdrovend proces, bij grotere ziekenhuizen kost de controle wel een halve FTE. 

    Of alle registraties volledig automatisch uit verslagen halen met AI

    ValueCare ontwikkelt daarom in samenwerking met een aantal ziekenhuizen volledig geautomatiseerde controles voor de SEH. Deze nieuwe controles maken gebruik van AI taalmodellen om alle te registreren zorgactiviteiten automatisch uit de tekstverslagen te halen. Dat bespaart niet alleen heel veel tijd, de automatische controles vinden ook tonnen meer omzet terug.  

    Veilig werken met AI

    De AI taalmodellen die ValueCare gebruikt worden lokaal getraind, op de data van het ziekenhuis. Dat betekent dat alle data intern blijft en het ziekenhuis niet verlaat. AI-taalmodellen beoordelen snel en efficiënt grote hoeveelheden data, met een hoge mate van consistentie en objectiviteit. Doordat deze modellen patronen in de registratie herkennen die door mensen gemist kunnen worden, ligt het aantal teruggevonden zorgactiviteiten veel hoger dan met handmatige controles.

    Automatisch registreren

    De zorgactiviteiten die met de AI analyses gevonden worden, komen in de actielijsten in ValueCare terecht. Daar kan een medewerker ze controleren en in het EPD verwerken. Het is zelfs mogelijk om de goedgekeurde zorgactiviteiten helemaal geautomatiseerd in het EPD te laten zetten. 

    Wil je meer weten of meteen aan de slag met  de AI controles voor de SEH? 

    Plan hier een demo of neem contact op met Eva. 

    ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.