• Nieuws
 • Werken bij
 • Contact
 • Interview ValueCare Collega: Ramon Holtus

  collega

  Wat is je functie?

  Ik ben dataspecialist in het team Data Management.

  Wij richten de basis van het ValueCare platform in. We zetten de brontabellen van klanten om in het standaard ValueCare datamodel. Collega’s in andere teams werken daar weer op verder om analyses en controles te maken voor hun klanten.

  Dat datamodel onderhouden wij ook. We controleren elke dag of er fouten optreden en we maken aanpassingen als dat nodig is. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld bezig om voor een klant in de GGZ hun datamodel om te zetten naar het standaard datamodel van ValueCare. Dat betekent dat het straks makkelijker te beheren is.

  Hoe ziet je werkdag eruit?

  ‘s Ochtends controleer ik alle omgevingen, dan kijk ik of er ergens fouten zijn. In de stand up bespreken we met het team wat we gezien hebben en wat we die dag gaan oppakken. Als er kleine fouten zijn, dan lossen we die meteen op. En daarna gaan we vaak door met grotere wijzigingen en projecten.

  Ik ben vanochtend bijvoorbeeld bezig geweest om wat kleine dingen op te lossen, vanmiddag ga ik weer verder met een datamodel van een klant. Zij zijn al aangesloten op het ValueCare datamodel, maar nu nog met voor hen ontwikkelde scripts. We zijn nu bezig om alle klanten die hetzelfde bronsysteem gebruiken over te zetten naar een generiek model, zodat we straks maar 1 set scripts hoeven te onderhouden in plaats van 6 verschillende. Ik ga de nieuwe scripts vanmiddag testen op de acceptatieomgeving, om zeker te zijn dat alles voor de klant blijft werken als we hen straks overzetten.

  Ik werk deze zomer 3 maanden vanuit de Pyreneeën. Nu het hoogseizoen is ga ik elke dag om half 6 het water om op te kajakken. Ik ben hierheen gegaan omdat ik na veel raften graag wilde kajakken. En dat kan hier, terwijl ik overdag gewoon werk.

  Wat vind je het leukst aan je baan?

  Het zijn continu kleine puzzels die ik moet oplossen. Sommige collega’s vinden de grote projecten het leukst, maar ik houd het meest van dat puzzelen.

  En de collega’s. Het is een hoog niveau en het werk gaat heel snel. Ik heb veel contact met de dataspecialisten uit andere teams en iedereen helpt elkaar altijd.

  Wat is je achtergrond?

  Ik werk nu anderhalf jaar bij ValueCare. Daarvoor werkte ik bij een klein consultancybureau waar we de persoonlijke aanbiedingen voor grote supermarkten verzorgden. Toen mijn opdracht daar stopte, ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws.

  In de gesprekken met ValueCare was het gelijk leuk. In eerste instantie wilde ik liever in Amsterdam blijven werken, maar hoe meer ik hoorde hoe meer ik overtuigd raakte. Ik vind het leuk dat mijn manager zelf echt verstand heeft van het werk en de spirit bij het bedrijf is heel goed. Echt aanpakken en gaan.

  Je hebt hier veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als je ideeën hebt over wat je wilt doen, is er bij ValueCare veel mogelijk.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.