• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • In ontwikkeling: Normenkader Volledigheid

  vvt & ghz

  De toegenomen druk op financiën maakt dat volledige registratie en declaratie van geleverde zorg nóg belangrijker is geworden. Voor het team Ouderenzorg en Gehandicaptenzorg daarom tijd om aan de slag te gaan met een normenkader Volledigheid. Een normenkader waarin gestandaardiseerde controles op de belangrijkste volledigheidsrisico’s opgenomen zijn en dat samen met het klantnetwerk ontwikkeld wordt.

  Recentelijk hebben we een netwerksessie georganiseerd om te inventariseren waar de behoefte en risico’s van onze Ouderenzorg en Gehandicaptenzorg klanten liggen. Tijdens deze sessie zijn we gekomen tot een “long list” van controle ideeën. Denk hierbij aan controles die controleren of alle geplande activiteiten resulteren in een productieregel, of de registratie ver achterblijft op de toegewezen zorg, of bepaalde toeslagen wel geregistreerd zijn.

  Gezamenlijk is hieruit vervolgens een normenkader van 15 geautomatiseerde en gestandaardiseerde controles opgesteld. In een aantal volgende sessies worden de controles uit het normenkader verder ingevuld en ontworpen. De controles uit dit normenkader zijn inzetbaar voor alle VVT/GHZ instellingen, ongeacht EPD, productmix of financieringsstroom.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.