• Nieuws
 • Werken bij
 • Contact
 • Wat doet ValueCare voor de Ouderenzorg?

  vvt

  Veel instellingen voor Ouderenzorg krijgen te maken met een stijgende vraag naar zorg. Nederland vergrijst. We leven langer, maar niet altijd in optimale gezondheid. 

  Tegelijkertijd moet de zorg betaalbaar en kwalitatief hoog blijven en is het personeelstekort nijpend. Instellingen voor Ouderenzorg worden dus uitgedaagd de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk te maken.

  Waar kun je als zorginstelling de meeste tijd besparen?

  De twee grootste tijdverslinders

  Vaak kosten administratie en registratie binnen de Ouderenzorg onnodig veel tijd. Als instelling wil je zo doelmatig mogelijk zorg leveren tegen dezelfde kosten of minder zorg tegen nog lagere kosten.

  De tijd die administratie en registratie opslorpen, gaat ten koste van het efficiënt inregelen van de processen. En dus ten koste van de kern van het werk: kwalitatief goede zorg en aandacht voor de ouderen.

  Hoe kun je deze administratie- en registratielast verlagen?

  ValueCare ondersteunt de Ouderenzorg op twee vlakken

  ValueCare levert een platform met zowel Risicobeheersing als Stuurinformatie. Alle acties en voortgang ervan verlopen via dit platform. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om 100% correct te verantwoorden.

  Risicobeheersing

  Door de dagelijkse automatische controles verlaag je de administratieve lastendruk. De meeste zorginstellingen gebruiken nu steekproeven op de zorgregistratie en facturatie, om de kwaliteit van de zorgregistratie en de risico’s te beoordelen. Veel handmatig werk, met een team dat vaak al flink onder druk staat.

  Steeds meer instellingen zetten daarom de stap om die controles te automatiseren. Het automatiseren van de controles scheelt een hoop werk op de Zorgadministratie. Met Risicobeheersing van ValueCare controleer je de volledige registratie en volledige facturatie dagelijks en helemaal geautomatiseerd. Dus geen handmatige controles meer.

  Bovendien krijg je alle geleverde zorg betaald. Door het volledig controleren in plaats van steekproefsgewijs haal je dikwijls een flink bedrag aan gemiste omzet boven water.

  Naast een set standaard controles waarin de wet- en regelgeving in is opgenomen kun je als instelling gebruik maken van alle controles die al in gebruik zijn bij andere instellingen. De standaard controles onderhoudt ValueCare. Samen met andere zorginstellingen in ons netwerk ontwikkelen we vol continu nieuwe controles.

  Stuurinformatie

  Met de overzichtelijke BI-dashboards heb je zicht op de vele financieringsstromen. Je hebt een actueel inzicht in de productieafspraken afgezet tegen wat gerealiseerd is. Niet maandelijks achteraf, maar actuele data.

  Zo kun je als instelling op tijd bijsturen op de afspraken die zijn gemaakt. De harde cijfers over zorgactiviteiten en cliëntenpopulatie maken bovendien de gesprekken met zorgkantoren, gemeenten en verzekeraars een stuk eenvoudiger.

  Meer weten over wat dagelijkse risicobeheersing oplevert?

  Dagelijkse risicobeheersing in de VVT: hoe begin je ermee en wat levert op op?

  Veel financieringsstromen en systemen

  Oudereninstellingen hebben te maken met verschillende financieringsstromen en werken (hierdoor) vaak met een diversiteit aan bronsystemen. Dat maakt het leggen van verbanden, beheersen van kosten en sturen op data complex. Data alleen is nog geen informatie.

  ValueCare levert een platform waarbinnen je alle acties en de voortgang ervan vindt. Eén platform voor acties, controles en stuurinformatie. Alle informatie op één plek.

  Het platform is gebruiksvriendelijk en je kunt er makkelijk in zoeken.

  Hoe Pantein veel tijd en geld bespaart door geautomatiseerde controles

  In het verleden deed Pantein nog steekproeven op de zorgregistratie en facturatie. Veel handmatig werk, veel terugkoppelen, beoordelen en eventueel corrigeren. Een hele klus, en dat terwijl het alleen nog maar steekproeven zijn.

  Met ValueCare controleren ze nu de volledige registratie en facturatie, dus integraal. Ook de workflow erachter is geautomatiseerd. Dus geen e-mails en overzichten in Excel meer.

  Zo zijn ze van handmatige steekproeven achteraf naar een volledige geautomatiseerde controle tijdens het proces zelf gegaan. Door het proces steeds meer te verbeteren zijn de administratieve lasten omlaag gegaan en het zorgpersoneel kan weer zorg leveren.

  Meer lezen over Pantein?

  Daily Auditing in Cure & Care - Zo zet Pantein Zorggroep automatische controles in om de administratieve lasten te verlagen

  Wil jij als instelling voor Ouderenzorg tijd maken voor goede zorg aan ouderen?

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.