• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Pilot voor nieuwe module IT General Controls

  Samen met Erasmus MC, Sint Maartenskliniek, en GGZ Delfland is ValueCare een pilot gestart voor een nieuwe module op ITGC’s.

  ITGC’s?

  IT General Controls. Voor wie niet bekend is met deze term, leggen we het even uit.

  ValueCare biedt op dit moment veelal risicobeheersing op de omzet-kant van zorginstellingen. Denk daarbij aan de geleverde zorg, dat dit aantoonbaar volgens de wet en regelgeving is uitgevoerd, zodat facturen worden betaald.

  De risicobeheersing, en de registratie van de zorg, draait in een aantal IT systemen. Het EPD, het HR systeem, Financiële systeem, ValueCare, etc. Zorginstellingen moeten aantonen dat naast de geregistreerde zorg (omzet) het IT systeem ook aan de juiste kwaliteitseisen voldoet, en dat de mogelijke risico’s zijn beheerst.

  Met de nieuwe ITGC module gaan we ze daarbij helpen.

  Waar moet ik dan aan denken?

  ITGC’s zijn eigenlijk te splitsen in 2 categorieën: toegangsbeheer en wijzigingsbeheer.

  1. Toegangsbeheer: Hebben de juiste personen de juiste rechten en wat wordt er gedaan met deze rechten.

  2. Wijzigingsbeheer: Worden wijzigingen in het IT systeem door de juiste personen aangevraagd, goed getest en vastgelegd.

  Zorginstellingen moeten deze ITGC’s aantonen als onderdeel van Horizontaal Toezicht. Daarnaast is het een belangrijk onderdeel van de ISO certificering en van het jaarrekeningtraject. Dit proces kost hen veel tijd, het is meestal een handmatige exercitie (met lijstjes langs afdelingen), stuit op weerstand, en er hangt een groot afbreukrisico aan de bevindingen.

  In de pilot met het Erasmus MC, Sint Maartenskliniek en GGZ Delfland, gaan we een eerste set controles op dit onderwerp realiseren. Eind september verwachten we die draaiend te hebben en zullen we de eerste resultaten evalueren.

  Wat maakt dit nou zo uniek?
  • We koppelen data uit meerdere bronnen in controles (bijv. personen in HR systeem vergelijken met gebruikers in het EPD)
  • De controle onderwerpen zijn markt overstijgend gelijk (de risico’s zijn voor GGZ-instellingen en Ziekenhuizen hetzelfde, alleen de systemen verschillen)
  • Het is een multidisciplinair product, en daarom ontwikkelen we met een team van experts uit alle zorgmarkten.

  Wil je meer weten over de ITCG module? Laat het Michiel weten, we lichten je graag in!

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.