• Nieuws
 • Werken bij
 • Contact
 • Minder tijd kwijt aan Horizontaal Toezicht? Zo lukt het.

  ziekenhuizen ht

  Horizontaal Toezicht implementeren is een tijdrovend project. Maar ook als je als Ziekenhuis al over bent op HT, kost het vaak nog steeds veel tijd. De jaarlijkse afstemming van het Control Framework en de risicobepaling kost veel tijd en capaciteit.

  Wat kun je als ziekenhuis doen om die tijd te beperken?

  Je kunt meeliften op de ervaringen van andere ziekenhuizen. Door samen op te trekkenhoef je niet telkens zelf nieuwe controles, steekproeven en facturatieblokkades te ontwikkelen. Gebruik maken van zo’n netwerk scheelt je niet alleen heel veel werk, het kan ook verrassingen voorkomen.

  ValueCare heeft al ruim 35 ziekenhuizen ondersteund bij de overstap naar Horizontaal Toezicht en heeft daarbij een uitgebreide database van beheersmaatregelen opgebouwd, die je direct kunt inzetten. We hebben o.a. een uitgebreide set aan gecertificeerde controles, een aparte steekproeven module en een automatische blokkade voor facturatie, waarmee je foutieve declaraties richting de zorgverzekeraar voorkomt.

  Wat kan ValueCare doen om Horizontaal Toezicht makkelijker te maken?
  1. De omzetstromen in beeld brengen: De automatische risicobepaling geeft uitgebreid inzicht in omzet en productie per (sub)proces en omzetstroom. Dit levert data gedreven input voor het control framework. Wij leveren kant-en-klare bouwblokken voor het uitvoeren en verantwoorden van HT, onze klanten maken die met filters en parameters specifiek voor hun ziekenhuis.
  2. Controles en steekproeven: ValueCare heeft een uitgebreide set van ruim 300 controles en 40 steekproeven die flexibel per ziekenhuis kunnen worden ingericht.
  3. Blokkade voor facturatie: Wij bieden een automatische blokkade voor facturatie op onze set aan beheersmaatregelen. De werking is aantoonbaar zodat de rapportage richting de zorgverzekeraar eenvoudig is op te zetten.
  4. Certificering: De gehele HT module is ISAE 3000 type II gecertificeerd. De zorgverzekeraar en accountant erkennen deze certificering, wat het aantonen van de werking en het bestaan aanzienlijk eenvoudiger maakt. Je hoeft dus geen tijd meer te besteden aan aantoonbaarheid, of hoge kosten te maken voor een accountantscontrole. Dat scheelt als snel 335 uur en 40.000 euro accountantskosten.
  5. Stuurinformatie: De ValueCare portaal faciliteert een uitgebreide, en makkelijk navigeerbare, set aan dashboards, op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Denk daarbij aan inzicht in Instroom en Uitstroom van acties, First Time Right en herdeclaratie, en stuurinformatie op de steekproeven.
  Hoeveel tijd kost het om over te stappen?

  Dat kan al in een maand of drie. Overstappen naar ValueCare viel Hans de Boer, manager Zorgcontrol bij Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) flink mee. Hans: “De samenwerking tijdens het implementatietraject en de snelheid waarmee we dat gedaan hebben, daar ben ik heel blij mee. Vaak zijn dat toch slepende trajecten die zo een jaar of langer duren. Maar door het goed te scopen en voor te bereiden hebben we het nu heel snel gedaan. Het testen van de controles duurde maar een aantal weken”.

  Meer weten over Horizontaal Toezicht met ValueCare?

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.