• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Terugblik: Vernieuwend Verantwoorden webinar met Ipse de Bruggen

  vvt & ghz vvt

  Afgelopen week hebben we samen met Ipse de Bruggen een Inspiratiesessie georganiseerd rondom ‘Vernieuwend Verantwoorden’ binnen de WLZ. Ipse de Bruggen is één van de instellingen die goedkeuring van de NZa en zorgkantoren heeft om te starten met de pilot. Henny Westdijk, directeur services van Ipse de Bruggen, nam de deelnemers op enthousiaste wijze mee in de visie en aanpak die Ipse heeft voor Vernieuwend Verantwoorden. 

  Belangrijk aspect daarin is dat Ipse bij Vernieuwend Verantwoorden ‘ontregelt door het goed te regelen’. Daarbij is het gezamenlijk vaststellen van je normenkader/KPI’s de eerste stap. Ipse zorgt vervolgens (ism ValueCare) dat in het dagelijks proces de belangrijkste afspraken op wet- en regelgeving en zorgproces goed worden beheerst. Dat gebeurt op 3-lines of defence, zoveel mogelijk geautomatiseerd en zo vroeg mogelijk in het proces. 

  Medewerkers worden ondersteund om kort op de bal de belangrijke procesafspraken en regels goed te kunnen opvolgen. Door dit geautomatiseerd en slim te doen bespaart dit veel onnodig herstelwerk en kan de manager tijdig zien waar het goed loopt en waar bijsturing nodig is. Via een periodieke steekproef kan ook een kwaliteitstoetsing worden uitgevoerd. De interne beheersing is geautomatiseerd en met een goede audittrail. Dit zorg ervoor dat de organisatie er ook voor haar verantwoording op kan leunen. Verantwoorden betekent voor immers: laten zien wat je doet, laten zien hoe je leert en hierover het gesprek voeren.

  In het eerste kwartaal van 2021 zullen we een vervolgsessie organiseren waarin de eerste resultaten worden gedeeld.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.