• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Nieuwe Wmo controles rechtmatigheidsverantwoording

  gemeenten rmv

  Rechtmatigheidsverantwoording (RMV) komt er nu echt aan! In het kader daarvan heeft ValueCare drie nieuwe 100% controles gepubliceerd op www.normenkadergemeente.nl. Deze drie controles hebben betrekking op het voorwaardencriterium en controleren op het recht op Wmo:

  • 100% controle 1: Geen (geldig) ID bewijs aanwezig op het moment van aanvraag
  • 100% controle 2: Cliënt is niet (meer) woonachtig in de gemeente
  • 100% controle 3: Cliënt overleden, nog openstaande dossiers
  Met de 100% controle gegarandeerde zekerheid: voor organisatie én inwoner.

  Het heeft grote voordelen als je deze controles geautomatiseerd en iedere 24 uur draait. Je verifieert dan immers dagelijks of Wmo-cliënten inderdaad (nog) recht hebben op de verstrekte voorziening. Door afwijkingen direct te signaleren voorkom je kostbare en tijdrovende terugvorderingsprocedures. Belangrijker nog: je bespaart de inwoner veel stress, gedoe en ergernis.

  Afwachten of aanpakken?

  “Het toezicht van gemeenten op de Wmo is nog altijd niet goed genoeg en wordt op punten zelfs slechter. Dat is het keiharde oordeel van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in haar rapportage over 2019. De inspectie stuurt het rapport naar minister De Jonge (VWS) met het advies om te onderzoeken of een vorm van gestandaardiseerd toezicht verplicht kan worden gesteld” Aldus recentelijk in Skipr.

  Bij ValueCare willen we hier niet op wachten maar zélf de standaard zetten. Aanpakken dus! Wij geloven namelijk dat wie data slim voor zich laat werken de kwaliteit van zijn toezicht binnen 60 dagen aantoonbaar kan verbeteren.

  Over Normenkadergemeente.nl

  Samen weten we meer. En samen kom je verder. Daarom delen wij alle controles en steekproeven die we met onze klanten ontwikkelen op www.normenkadergemeente.nl. Deze bibliotheek met beheersmaatregelen groeit hard. Vrijwel wekelijks worden nieuwe beheersmaatregelen toegevoegd.

  Doe je mee?

  Wil je ook een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van deze normen? Onder meer door invloed op de functionele uitwerking uit te oefenen? Sluit je dan aan bij het netwerk van ValueCare.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.