• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Nieuw: Normenkader rechtmatigheidsverantwoording Gemeenten

  gemeenten da rmv

  21-01-2021 - door Lise Verwer

  Gemeenten die werk willen maken van rechtmatigheidsverantwoording vinden op normenkadergemeente.nlhet normenkader dat wij in samenwerking met onze klanten ontwikkelen. Het aanbod in deze bibliotheek groeit hard: vrijwel wekelijks worden nieuwe beheersmaatregelen (100% controles en steekproeven) toegevoegd.

  Welke beheersmaatregelen staan nu online op normenkadergemeente.nl?

  De volgorde waarin nieuwe beheersmaatregelen worden ontwikkeld stemmen wij af met de klanten in ons netwerk.

  Op dit moment staan de belangrijkste beheersmaatregelen online die horen bij hetSociaal domein. De controles op de Algemene Cliëntgegevens, de Participatiewet en WMO zijn nagenoeg compleet. PGB Jeugd, PGB Wmo en WMO ZIN volgen snel. Uiterlijk eind maart zijn de belangrijkste beheersmaatregelen bij het Sociaal domein op normenkadergemeente.nl te vinden.

  Naast het Sociaal domein hebben we aan het einde van het eerste kwartaal ook een begin gemaakt de publicatie van de beheersmaatregelen die horen bij de thema’s Ruimtelijk domein, Inkoop, Financieel en Personeel.

  Geen beheersmaatregelen missen?

  Wil je automatisch een seintje zodra nieuwe beheersmaatregelen zijn gepubliceerd? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief over rechtmatigheidsverantwoording.

  Voor wie is normenkadergemeente.nl (extra) interessant?

  Normenkadergemeente.nl verzamelt, verdeelt en verspreid kennis over normen voor Nederlandse gemeenten. Op deze plek publiceren wij de functionele uitwerkingen van beheersmaatregelen voor de verschillende normenkaders, waaronder het normenkader Rechtmatigheidsverantwoording.

  Dit is interessant voor gemeenten die werk willen maken van rechtmatigheidsverantwoording. In het bijzonder voor AO/IC auditors en controllers die graag slim gebruik willen maken van kennis en ervaring die op dit domein is opgedaan.

  Waarom deelt ValueCare haar kennis?

  Een belangrijke reden waarom wij onze kennis actief delen is de overtuiging dat dit vroeg of laat iedereen helpt sneller vooruit te komen. Waardoor we met z’n allen méér bereiken in dezelfde tijd. Daarnaast is het delen van kennis voor ons de meest logische manier om jou direct te laten ervaren wie we zijn, waar we voor staan en hoe wij werken.

  Onze kennis over o.a. rechtmatigheidsverantwoording delen wij niet alleen via normenkadergemeente.nl maar ook via bijvoorbeeld webinars.

  Wie vormt de redactie van normenkadergemeente.nl?

  Het team dat verantwoordelijk is de voor de ontwikkeling en publicatie van de beheersmaatregelen op normenkadergemeente.nl bestaat uitArjan van Zaltbommel en Lise Verwer (consultants), Harmen ten Klooster(dataspecialist),Marlon Van Eerdt-Gons (director), Roos van Vilsteren (redacteur) en Anneke Lalleman (partner). Heb je een vraag over een bepaalde beheersmaatregel, neem dan contact met me op. Ik zorg dan dat het bij de juiste persoon terecht komt.

  Doe je mee?

  Wil je ook een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van deze normen? Onder meer door invloed op de functionele uitwerking uit te oefenen? Sluit je dan aan bij het netwerk van ValueCare. Of neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking. Uiteraard kan deze kennismaking ook online als de situatie daarom vraagt.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.