• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Gratis checklist bij keuze beheersmaatregelen rechtmatigheidsverantwoording

  gemeenten rmv

  Rechtmatigheidsverantwoording kan niet worden ingevoerd zonder een keuze te maken uit de verschillende beheersmaatregelen. Krijgt in jouw gemeente de 100% controle prioriteit of komt het accent op de steekproef te liggen?

  Wat voor jouw gemeente de beste manier is om de beheersmaatregelen in te richten is sterk afhankelijk van wat jouw organisatie belangrijk vindt. Om hierover intern het gesprek aan te gaan kun je in jouw gemeente gebruik maken van onderstaande gespreksstarters.

  De invoering van Rechtmatigheidsverantwoording is voor onze gemeente een ideaal moment om óók structureel de kwaliteit van de interne beheersing te verbeteren.

  1. Eens

  2. (Nog) geen mening

  3. Niet eens

  In hoeverre is jouw gemeente ervan overtuigd dat de medewerkers op de werkvloer een cruciale rol spelen in het bewaken en beheersen van de interne kwaliteit?

  1. Medewerkers spelen een cruciale rol

  2. (Nog) geen mening

  3. Medewerkers spelen een kleine rol

  Hoe belangrijk vindt jouw gemeente het om medewerkers binnen 24 uur een seintje te geven zodra een risico zich aandient? Zodat fouten worden hersteld, het proces wordt verbeterd en het lerend vermogen van de organisatie groeit.

  1. Heel belangrijk, directe feedback kan het verschil maken/

  2. (Nog) geen mening

  3. Niet belangrijk, jaarlijkse controles achteraf zijn prima.

  Hoe belangrijk vindt jouw gemeente het om managers al gedurende het jaar op hoofdlijnen inzicht te geven in knelpunten? En in wat goed gaat natuurlijk.

  1. Niet belangrijk

  2. (Nog) geen mening

  3. Heel belangrijk

  Hoe belangrijk vindt jouw gemeente het dat de aanpak rechtmatigheidsverantwoording ISAE 3000 gecertificeerd (en dus volledig navolgbaar) is? En jullie accountant?

  1. Heel belangrijk

  2. (Nog) geen mening

  3. Niet belangrijk

  Waar kiest jouw gemeente voor?

  Kiest jouw gemeente bij deze overwegingen twee keer of vaker voor antwoord A, dan maken wij graag kennis met elkaar.

  Download hieronder onze aanpak en lees meer over hoe directe feedback het verschil kan maken en jouw medewerkers echt in control komen. Natuurlijk kun je ook direct een vrijblijvende kennismaking inplannen.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.