Contact »
Rechtmatigheidsverantwoording Stappenplan Value Care

Rechtmatigheidsverantwoording: de voordelen van de geautomatiseerde interne controlefunctie

Geschreven door Annelien Gijzen op 17 augustus 2021

In de aanpak rechtmatigheidsverantwoording van ValueCare ligt het accent op het stap voor stap verbeteren van de kwaliteit van de interne beheersing. Een van de eerste stappen die we zetten is om de interne controle in jouw gemeente zoveel mogelijk geautomatiseerd (dus met datagerichte controles en steekproeven) en op navolgbare wijze vorm te geven.

Met onze geautomatiseerde en navolgbare controles kan de Raad zien dat de beheersmaatregelen:

  • écht zijn ingebed in de organisatie;
  • dat deze beheersmaatregelen werken en …
  • wat de openstaande risico’s (bevindingen) zijn.

Last but not least: je hoeft met de verantwoording niet te wachten tot het einde van het jaar. Misschien wel het grootste voordeel van onze geautomatiseerde en navolgbare controlesis dat jouw gemeente op ieder gewenst moment inzicht kan krijgen op de (financiële) risico’s.

Zo wordt deze aanpak direct een middel om:

  • risico’s te managen
  • verbeterdoelstellingen te bespreken en …
  • als gemeente een lerende organisatie te worden.

Omdat de interne beheersing gestructureerd is vormgegeven en we de aanpak Rechtmatigheidsverantwoording certificeren (ISAE3000) en daarmee de opzet, bestaan en werking aantonen, kan het College bij de verantwoording steunen op de verantwoordingsrapportage die automatisch wordt opgemaakt.

Wil je meer weten over onze aanpak Rechtmatigheidsverantwoording? Download hieronder onze aanpak. Heb je specifieke vragen over de voordelen van de interne controlefunctie of wil je graag een demo? Neem gerust contact met ons op.

Gratis stappenplan recht­matigheids­verantwoording

Vul hieronder je naam en mailadres in en je ontvangt het stappenplan binnen 2 minuten in je mailbox!

Je krijgt ook ca. 1 x per maand onze nieuwsbrief met artikelen over datagericht werken en de ervaringen van andere organisaties. We geven je mailadres aan niemand door en uitschrijven kan altijd.

Stuur ons een bericht

Of neem direct contact op

Annelien

Annelien Gijzen

+316 454 12 403
annelien.gijzen@valuecare.nl
connect via linkedin