• Nieuws
 • Werken bij
 • Contact
 • Rechtmatigheidsverantwoording: de voordelen van de geautomatiseerde interne controlefunctie

  gemeenten rmv

  In de aanpak rechtmatigheidsverantwoording van ValueCare ligt het accent op het stap voor stap verbeteren van de kwaliteit van de interne beheersing. Een van de eerste stappen die we zetten is om de interne controle in jouw gemeente zoveel mogelijk geautomatiseerd (dus met datagerichte controles en steekproeven) en op navolgbare wijze vorm te geven.

  Met onze geautomatiseerde en navolgbare controles kan de Raad zien dat de beheersmaatregelen:

  • écht zijn ingebed in de organisatie;
  • dat deze beheersmaatregelen werken en …
  • wat de openstaande risico’s (bevindingen) zijn.

  Last but not least: je hoeft met de verantwoording niet te wachten tot het einde van het jaar. Misschien wel het grootste voordeel van onze geautomatiseerde en navolgbare controlesis dat jouw gemeente op ieder gewenst moment inzicht kan krijgen op de (financiële) risico’s.

  Zo wordt deze aanpak direct een middel om:

  • risico’s te managen
  • verbeterdoelstellingen te bespreken en …
  • als gemeente een lerende organisatie te worden.

  Omdat de interne beheersing gestructureerd is vormgegeven en we de aanpak Rechtmatigheidsverantwoording certificeren (ISAE3000) en daarmee de opzet, bestaan en werking aantonen, kan het College bij de verantwoording steunen op de verantwoordingsrapportage die automatisch wordt opgemaakt.

  Wil je meer weten over onze aanpak Rechtmatigheidsverantwoording? Download hieronder onze aanpak. Heb je specifieke vragen over de voordelen van de interne controlefunctie of wil je graag een demo? Neem gerust contact met ons op.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.