• Nieuws
 • Werken bij
 • Contact
 • Dit zijn de 3 meest gelezen artikelen van 2021 op ValueCare.nl

  ziekenhuizen ggz vvt & ghz

  Ook in 2021 hebben we veel mooie resultaten behaald bij verschillende zorginstellingen. De nieuwsberichten waarin we die resultaten – en de weg ernaartoe – deelden, waren de meest populaire artikelen op ValueCare.nl. Dit zijn de drie meest gelezen verhalen van 2021:

  #1: Datagedreven werken in de wijkverpleging: dit levert het Rivas Zorggroep op

  “Er is veel data beschikbaar, maar het is pas stuurinformatie als je de zorg ermee kunt beïnvloeden.”

  Om de kwaliteit van de zorg te blijven verbeteren, maakt Rivas steeds meer gebruik van data. Twan van den Munckhof, directeur Wijkverpleging en Mirelle Keinemans, adviseur Wijkverpleging leggen uit hoe ze dat aanpakken en wat het heeft opgeleverd.

  Lees het interview hier.

  #2: Live met HT in 6 weken: zo deed Ziekenhuis Rivierenland dat

  “Het is gelukt door een hele grote inzet. Zowel aan onze kant als aan de kant van ValueCare.”

  Toen Ziekenhuis Rivierenland wilde overstappen naar ValueCare omdat het contract met de vorige leverancier afliep, zaten ze middenin de overgang naar Horizontaal Toezicht (HT). Daardoor hadden ze maar zes weken om alle HT-controles in te richten en live te zetten. Joan Hansman is manager Zorgregistratie en -facturering bij Rivierenland en moest die twee veranderingen tegelijk in goede banen leiden.

  In dit interview lees je hoe dat lukte.

  #3: Zo kreeg GGZ Delfland kosten onder controle - door de kwaliteit van zorg voorop te stellen

  “We hebben niet alleen de wetgeving als uitgangspunt gekozen, maar vooral de zorginhoudelijke kant. En dat levert ons nog steeds veel op.”

  De zorgkwaliteit en bedrijfsvoering staan er goed voor bij GGZ Delfland. Uit financiële benchmarks blijkt dat ze goed uit de bus komen. Maar toen financieel directeur Arent van der Heide elf jaar geleden begon bij GGZ Delfland, stond het er heel anders voor. “Het leek erop dat we te weinig cliënten zagen en onze registratie liep allesbehalve goed. Mijn eerste ontmoeting met de verzekeraar was ontluisterend.”

  Hier lees je hoe Arent en zijn team het aanpakten.

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.