Contact »
Website 7

Jeugdzorg

Meer grip op contractuele afspraken in de jeugdzorg? 

Reken af met onbetaalde zorg

De risicobeheersing bij jeugdzorginstellingen is uitgebreid en complex, doordat iedere opdrachtgever zijn eigen eisen, tarieven, budgetgrenzen, beoordelingscriteria en indicatoren hanteert.

Daardoor worden er makkelijk fouten gemaakt en wordt soms ongemerkt minder of juist veel meer zorg geleverd dan in de contracten is vastgelegd.

Jeugdzorginstellingen zoeken naar nieuwe manieren om de grenzen te bewaken en te monitoren op gemaakte afspraken met gemeenten. Daardoor kunnen ze de hoeveelheid onbetaalde zorg verkleinen en er zeker van zijn dat ze leveren wat is beloofd.

Met de Jeugdmonitor van ValueCare krijg je dagelijks inzicht in de gerealiseerde omzet en zorg

Leveren wat je belooft en betaald krijgen wat je hebt geleverd

De Jeugdmonitor faciliteert omzetverantwoording binnen de organisatie, en bewaakt de budgetten. Alle lump-sum afspraken worden gepresenteerd in een overzichtelijk dashboard. In een paar kliks zie je de actuele stand van zaken per financier en welke omzet per periode wordt verwezenlijkt.

Daarnaast laat de Jeugdmonitor zien waar de geleverde zorg de budgetten overschrijdt, zodat je gericht actie kunt ondernemen op toewijzingen waarbij zorg niet vergoed dreigt te worden. Met als resultaat dat het percentage onbetaalde zorg drastisch afneemt.

In control

In de Jeugdmonitor zie je dagelijks hoeveel omzet gerealiseerd is en hoeveel omzet verwacht wordt. Dit inzicht wordt in de Jeugdmonitor gekoppeld aan de afspraken met gemeenten en jeugdregio’s. Daardoor heb je altijd een actueel overzicht van je geplande versus gerealiseerde omzet en ben je volledig in control.

Wij helpen de jaarlijkse omzet te monitoren, zodat je inzicht krijgt in de afspraken en zorgproductie. Zo kun je tijdig bijsturen waar nodig en de gemaakte afspraken met de jeugdregio’s bewaken.

ValueCare netwerk

Samen weten we meer

Binnen ons netwerk wisselen onze klanten actief controles, rapportages, kennis en ervaring uit. Op deze manier lopen al onze klanten altijd voorop en worden inspanning en kosten ook met elkaar gedeeld. Ons netwerk bestaat uit meer dan 100 zorginstellingen. Zo kan je gebruik maken van alle controles en rapportages die zijn ontwikkeld door andere jeugdzorg instellingen.

Meest gestelde vragen

Over de jeugdmonitor

Staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe lang duurt het om de Jeugdmonitor werkend te krijgen?

Dat kan snel. Binnen 1 of 2 maanden (of een of twee) heeft ValueCare de Jeugdmonitor draaien en heb je zicht op je productie(voorspelling). ValueCare ondersteunt al meerdere instellingen en heeft een beproefde en gestandaardiseerde methodiek.

Is mijn data veilig en voldoet ValueCare aan de AVG?

Ja. ValueCare hecht veel waarde aan de veiligheid van je data. De data blijft in je organisatie en voor de verwerking hanteren wij strakke, gecertificeerde procedures. Die laten we ieder jaar toetsen. Wij zijn al meer dan 8 jaar ISO27001/NEN7510 gecertificeerd en sluiten met alle zorgorganisaties een verwerkersovereenkomst (conform de standaard).

Hoe actueel is de Jeugdmonitor?

De Jeugdmonitor wordt dagelijks automatisch bijgewerkt. Daardoor heb je altijd een actueel overzicht en kun je tijdig bijsturen als dat nodig is.

Valuecare logo website midden

Wij zijn ValueCare

ValueCare is marktleider op het gebied van risicobeheersing en stuurinformatie in de zorg. Wij ondersteunen meer dan 100 organisaties met datagerichte risicobeheersing en sturing op prestaties. Ziekenhuizen, GGZ-instellingen, MSB’s, organisaties in de ouderenzorg, jeugdzorg, gehandicaptenzorg en eerstelijn.

Binnen ons netwerk wisselen klanten actief rapportages, controles en kennis met elkaar uit. Zo lopen onze klanten voorop en worden inspanningen en kosten gedeeld.

Stuur ons een bericht

Connect direct

600px Bas

Bas Stadhouders

+316 243 63 500
bas.stadhouders@valuecare.nl

connect via linkedin