• Nieuws
 • Vacatures
 • Contact
 • Praktische uitdaging voor MSB's: hoe ga je sturen op de begroting?

  msb

  Steeds meer MSB's gaan begrotingsgestuurd werken. De begroting opstellen lukt daarbij meestal wel, maar daadwerkelijk sturen op die begroting vormt vaak een uitdaging.

  Als je als MSB productiegestuurd werkt is het al niet altijd eenvoudig om die productie in de gaten te houden. Maar als je begrotingsgestuurd gaat werken moet je niet alleen weten wanneer je extra gas kunt geven, maar ook wanneer je moet remmen om niet over het maximum van je begroting te komen. Goed sturen op cijfers wordt dus steeds belangrijker.

  Hoe zorg je er als MSB voor dat je niet te veel zorg levert, die niet vergoed wordt? En houd je tegelijkertijd in de gaten dat je de ruimte die je hebt optimaal benut?

  Met het landelijke Stuurmodel Medisch Specialisten van ValueCare krijg je als specialist dagelijkse stuurinformatie gepresenteerd op één gepersonaliseerde startpagina. Je ziet iedere dag je realisatie ten opzichte van de begroting, en houdt zo eenvoudig je maximum én je beschikbare capaciteit in de gaten.

  Onze stuurinformatie is actiegericht. Je kunt altijd inzoomen op de details: waar, bij wie en op welk gebied je voor- of achterloopt op de begroting. Daardoor zie je direct wat er nodig is om de doelen wél te halen.

  In het Stuurmodel Medisch Specialisten krijg je onder andere:

  • Complete sturing op begroting
  • Sturing op verloren tijd, ruimte en middelen
  • Sturing op behandeluitkomsten en zorgprofielen

  Bij ValueCare kun je als MSB je eigen informatievoorziening opbouwen zonder investeringsrisico. We garanderen dat je als MSB minimaal de investeringskosten terugverdient aan extra inkomsten of besparingen. De return on investment kun je zelf monitoren in het ValueCare portaal.

  Wil je het stuurmodel medisch specialisten in actie zien?

  ValueCare maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees ons privacy statement en cookieverklaring.