Contact »

Stuurinformatie

Gericht sturen en doelen bereiken

Meer halen uit je data

Veel informatie, maar weinig inzicht

Ondanks dat er tegenwoordig veel data wordt verzameld, is deze vaak niet voor iedereen beschikbaar. Ook is het door deze zee aan data ook nog eens heel lastig om er specifieke informatie uit te halen.

Als gevolg hiervan zien wij dat er veel druk komt te staan op BI-afdelingen. Zij kunnen niet snel genoeg resultaat leveren omdat er veel fragmentatie is tussen de datasets en inzicht over alle lagen ontbreekt. Hierdoor is tijdig sturen op KPI’s niet mogelijk en dat gaat ten koste van de prestaties.

Eenvoudig inzicht halen uit dashboards met zoektechnologie

Stuurinformatie van ValueCare levert eenvoudig navigeerbare dashboards die data uit alle bronsystemen halen. Zo is alles binnen één applicatie beschikbaar en ben je niet afhankelijk van BI-afdelingen om aan informatie te komen. Met de eenvoudige zoekfunctie ben je slechts een enkele zoekopdracht verwijderd van de informatie die jij nodig hebt.

Stuurinformatie van ValueCare bestaat uit drie onderdelen:

Module Personeel

 • Inzicht in ziekteverzuim
 • Verschillende doorsnedes
 • Vergroot de betrokkenheid
Bekijk module »

Module Financieel

 • Dynamisch inzicht
 • Pil vs. Pnil
 • Prestatieverbetering
Bekijk module »

Productiemonitor

 • Slimme voorspellingen
 • Dagelijks ontsloten
 • Tijdig kunnen bijsturen
Bekijk module »

Hoe werkt Stuurinformatie van ValueCare?

Snelle implementatie: rapportages direct beschikbaar vanuit netwerk

ValueCare werkt voor meer dan 100 organisaties. En al die organisaties hebben stuurinformatie nodig op het gebied van personeel, financiën, productie en kwaliteit. Samen met haar klanten zorgt ValueCare dat het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Binnen het netwerk wordt relevante informatie gedeeld via een bibliotheek met rapportages. Zo zorgen we dat je snel toegang hebt tot veel relevante informatie.

Betere prestaties

Medewerkers worden in staat gesteld om hun prestaties te verbeteren door de toegang tot relevante informatie (feiten). Eenduidige informatie over de kwaliteit en doelmatigheid is voor alle betrokkenen transparant beschikbaar.

Zoektechnologie

ValueCare gebruikt Lucène om bedrijfsgegevens eenvoudig en snel toegankelijk te maken voor interne medewerkers. Het draait veilig op een omgeving waar alleen uw medewerkers toegang toe hebben.

Rapportages in overzichtelijke dashboards

We genereren van elke registratie die wordt vastgelegd één of meerdere rapportages, of dit nu een kostenplaats, een diagnose of een functieschaal van een nieuwe medewerker is. De data wordt dagelijks ontsloten, zodat er altijd actuele informatie in de dashboards en prestatiekaarten staat.

Een overzichtelijke prestatiekaart om doelen te monitoren

Naast verschillende rapportages wordt er een overzichtelijke prestatiekaart beschikbaar gesteld met de belangrijkste KPI’s voor de organisatie. Daar waar het niet goed gaat, kan de manager de oorzaken gemakkelijk terugvinden. KPI’s en doelen worden hierin vastgelegd en zijn direct inzichtelijk.

Kennisdeling in het netwerk

Organisaties uit jouw branche sturen niet op hele andere KPI’s dan jouw organisatie. Dat betekent dat je slim kunt delen en goede vergelijkingen kunt maken met andere organisaties in jouw branche.

Maarten
"ValueCare maakt ons minder kwetsbaar. Dankzij onze samenwerking is de continuïteit én doorontwikkeling van onze Business Intelligence oplossingen verzekerd. Oók als onze eigen BI medewerkers onverhoopt wegvallen." Maarten Sielcken, CFO / Manager Financiën en Informatie bij Rivas Zorggroep

Meest gestelde vragen

Stuurinformatie

Wij zien dat veel instellingen worstelen met dezelfde vragen. Oók als het gaat over keuzes ten aanzien van het aanschaffen, inrichten en beheren van Business Intelligence oplossingen.

Wij helpen je graag. Daarom hebben we hier vragen op een rij gezet die we in de praktijk geregeld tegenkomen. En staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen wij als organisatie onze eigen rapportages blijven maken?

Dat kan zeker, rapportages kun je eenvoudig zelf bouwen en in productie nemen. Voordeel is dat de data vanuit hetzelfde datamodel komt waardoor er geen inconsistenties ontstaan. Daarnaast kun je ook zelf databestanden toevoegen aan de SearchData zoekmachine.

Hoe zorgen jullie ervoor dat mensen de inzichten ook echt gaan gebruiken?

Onze tooling is gebouwd op een technologie vergelijkbaar met Funda en Bol. Dit betekent dat mensen (ook degenen met weinig digitale affiniteit) heel goed in staat zijn hun eigen informatie te vinden en dit ook leuk vinden. Daarnaast bieden we allerlei extra functionaliteit om het gebruik te stimuleren:

 • eenvoudig toegang via SSO
 • instellen eigen favorieten pagina
 • delen van zoekopdrachten
 • relevante rapportages actief onder de aandacht brengen via e-mail met daarin link
 • gebruikersanalyse (loggen mensen in)

Naast onze technologie activeren we de medewerkers samen met onze klanten middels persoonlijke begeleiding, inbedding in P&C cyclus en instructiematerialen

Hoe zit het met licentiekosten?

Die zijn er niet. ValueCare wil dat zoveel mogelijk mensen fact-based informatie tot hun beschikking krijgen om te sturen. Om die reden werkt ValueCare niet met licentiekosten per gebruiker. Er kunnen een onbeperkt aantal medewerkers gebruik maken van onze dienstverlening.

Hoe waarborgen jullie de betrouwbaarheid van de getoonde informatie?

ValueCare maakt periodiek, via een gestandaardiseerd protocol, een aansluitingsrapportage waarin de onderzoeksmassa in de ValueCare omgeving aangesloten wordt op de gegevensbronnen van de klant. Verder volgen we bij de ontwikkeling het Ontwikkel-Acceptatie-Productie-principe en wordt er vanuit een groot netwerk getest. Tenslotte is ValueCare ook voor de Stuurinformatie dienstverlening ISAE3402 gecertificeerd.

Welke bronsystemen ontsluit ValueCare?

We ontsluiten meer dan 200 bronsystemen. De data zetten we om naar ons generieke datamodel voor de ziekenhuizen. Een aantal veel gebruikte systemen die wij ontsluiten zijn bijvoorbeeld AFAS, Exact , Beaufort, Visma, HiX, EPIC, Nexus, Cerner/SAP, Psygis Quarant, XMCare, User, Ons, Caress, Code24, ROM-systemen en vele anderen

Over ValueCare

Share knowledge, empower people

ValueCare is marktleider op het gebied van risicobeheersing en stuurinformatie in de zorg. Wij ondersteunen meer dan 100 organisaties met datagerichte risicobeheersing en sturing op prestaties.

We leveren een uitgebreide set van meer dan 1000 controles en 120.000 rapportages, die ontwikkeld zijn samen met ons netwerk. De uitwerking van de beheersmaatregelen en normen is openbaar toegankelijk via normenkaderzorg.nl.

Fact organisaties
100+ organisaties
Fact cliënten
80 deskundige consultants en dataspecialisten
Fact professionals
De beste open source technologie
FactBI Rapportages
Sterk inhoudelijke kennis

Stuur ons een bericht