Contact »

Netwerksessie

Correct registreren: hoe ontzorg je de lijn-organisatie

21 april tussen 11:00 - 12:00
VVT & GHZ

Meer weten?

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de organisator.

Tijdens deze netwerksessie deelt Pantein haar ervaring met het verminderen van de administratieve lastendruk voor de lijn. Een volledig geautomatiseerde terugkoppeling helpt de verantwoordelijke medewerker in de lijn bij het correct registeren. Met meer werkplezier en betere facturatie tot gevolg.

De registratie- en verantwoordingsdruk neemt toe in de VVT en GHZ. Medewerkers in de lijn krijgen daardoor te maken met een steeds grotere administratielast, terwijl zij juist kwalitatief goede zorg willen leveren en zoveel mogelijk tijd willen besteden aan de cliënt.

Wijkverpleegkundige 12 uur per week zoet met regeldruk.


Nivel onderzoek 2022

Registratie en administratie moeten op orde zijn om te voldoen aan alle wet- en regelgeving en er zeker van te zijn dat alle geleverde zorg wordt gedeclareerd. Maar hoe doe je dat slim, zonder de kostbare tijd van je zorgverleners te verliezen aan urenlange administratie?

De ervaring van Pantein

Pantein gebruikt sinds vorige zomer de dienst Integrale Risicobeheersing van ValueCare om juiste en volledige registratie van geleverde zorg makkelijker te maken. De dagelijkse geautomatiseerde controles ondersteunen de medewerkers in de lijn bij het registratieproces én verbeteren de stuurinformatie. Daarmee worden de grootste risico’s op onrechtmatigheid en omzetverlies beheersbaar.

Pantein heeft ervoor gekozen om de acties die uit de controles komen al snel (deels) in de lijn te beleggen, zodat er een proces van continue verbetering op gang komt.

In deze netwerksessie lichten een aantal sleutelfiguren van Pantein (AO/IB, Zorgcontrol, Lijnmanager) toe hoe ze dit hebben aangepakt:

  • Wat is de achterliggende visie van Pantein op het betrekken van de lijn? Wat levert dit op?
  • Welk soort risico’s / controles worden er in de lijn belegd? En bij wie leg je die neer?
  • Hoe stuur je hierop? Hoe zorg je dat dit onderdeel wordt van je reguliere processen?
  • Wat zijn tips & tricks? Wat zijn de eerste ervaringen vanuit de lijn?

Voor wie is deze netwerksessie?

RvB, Concern Control, AO/IC, Zorgcontrol en Lijnmanagement van VVT- en GZ-instellingen.

Geen event missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Aanmelden

Vragen over dit event?

Stel ze aan onze organisator!

Ik hoop dat je ons webinar interessant vond en dat je antwoord hebt gekregen op je vragen. Ben je benieuwd wat ValueCare voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Ontvang je graag de presentatie(s) uit dit webinar? Stuur mij dan een bericht, dan zorg ik dat je deze ontvangt.

Stuur bericht »