Contact »

Ziekenhuizen

Juiste, tijdige en volledige registratie en facturatie

Veel ziekenhuizen kampen met een onzekere financiële situatie. Dit jaar is het zelfs nog belangrijker dat ziekenhuizen alle geleverde zorg ook registreren en factureren.

Zorgen voor omzetbehoud, juist in de COVID-periode!

ValueCare heeft met haar netwerk van 43 ziekenhuizen honderden controles op volledigheid van registratie gepubliceerd, ook in deze COVID-19 periode. Met intelligente verbanden tussen verrichtingen, diagnoses en afspraken signaleren we onvolledige trajecten of onjuiste (werk)diagnoses. Zo zorgen we samen met de ziekenhuizen dat ze financieel gezond zijn en blijven.

ValueCare levert volledige ondersteuning bij Horizontaal Toezicht aan circa 45 ziekenhuizen

Beheersen van risico’s én acties

Voor ziekenhuizen blijft het een uitdaging om grip te houden op risico’s. Het volledig ingerichte Control Framework van ValueCare inclusief een bibliotheek met 1000+ controles helpt de strategische risico’s te bewaken met betrokkenheid van alle lagen. Het ziekenhuis is aantoonbaar in control en legt hiermee de basis voor Horizontaal Toezicht.

Wij garanderen een ROI van meer dan 200% met de inzet van de geautomatiseerde controles van ValueCare. De dagelijkse controles activeren de medewerkers om zélf een correcte en volledige registratie te voeren.

Elke medewerker krijgt toegang tot een eigen, functie-gebaseerde, prestatiekaart waarmee hij of zij kan sturen op het verbeteren van zijn of haar prestaties.

Dagelijkse controles

Weten wat je moet doen

Value Care Risicobeheersing Risicobeheersing
  • Gegarandeerde business case (> 200% ROI)
  • Volledigheid van registratie en facturatie
  • Gerichte toewijzing aan verantwoordelijke medewerkers
  • Ook in dit jaar zorgen voor omzetbehoud
  • Aantoonbaar in control als basis voor Horizontaal Toezicht

Dagelijkse stuurinformatie

Weten waar je op moet sturen

Value Care Prestatieverbetering Stuurinformatie
  • Compleet inzicht in de geleverde zorg en productie
  • Eenvoudig in te richten persoonlijke dashboards
  • Geen licentiekosten
  • Per persoon in te richten prestatiekaarten
  • De belangrijkste risico's direct in beeld
Rijnstate ziekenhuis arnhem
"Met de automatische facturatie-blokkadefunctie van ValueCare verlagen wij onze administratieve lasten per direct." Jolanda Proosten, Manager Financiële / Zorgadministratie, Ziekenhuis Rijnstate

ValueCare netwerk

Samen weten we meer

Binnen ons netwerk wisselen onze klanten actief controles, rapportages, kennis en ervaring met elkaar uit. Op deze manier lopen al onze klanten altijd voorop en worden inspanning en kosten ook met elkaar gedeeld. Ons netwerk bestaat uit meer dan 100 zorginstellingen en gemeenten. 

Zuyderland
Noordwest Ziekenhuisgroep
Rijnstate
Gelre Ziekenhuizen
Erasmus MC
Zuyderland
Noordwest Ziekenhuisgroep
Rijnstate
Gelre Ziekenhuizen
Erasmus MC

Over ValueCare

Share knowledge, empower people

ValueCare is marktleider op het gebied van risicobeheersing en stuurinformatie in de zorg. Wij ondersteunen meer dan 100 organisaties met datagerichte risicobeheersing en sturing op prestaties.

We leveren een uitgebreide set van meer dan 1000 controles en 120.000 rapportages, die ontwikkeld zijn samen met ons netwerk. De uitwerking van de beheersmaatregelen en normen is openbaar toegankelijk via normenkaderzorg.nl en normenkadergemeente.nl.

Fact organisaties
100+ organisaties
Fact cliënten
80 deskundige consultants en dataspecialisten
Fact professionals
De beste open source technologie
FactBI Rapportages
Sterk inhoudelijke kennis

Meest gestelde vragen

Ziekenhuizen

Wij snappen de uitdagingen waar jij voor staat als geen ander. We geven graag antwoord op de vragen die je hebt. Staat je vraag er niet tussen? Stel 'm gerust!

Welke bronsystemen ontsluit ValueCare?

We ontsluiten een groot aantal bronsystemen in de ziekenhuis-sector (en kunnen alle systemen ontsluiten). De data zetten we om naar ons generieke datamodel voor de ziekenhuizen. Een aantal veel gebruikte systemen die wij ontsluiten zijn bijvoorbeeld HiX, EPIC, Nexus, Cerner/SAP, AFAS, Exact en Beaufort.

Waarom kunnen we niet zonder al die controles?

We ondersteunen ziekenhuizen om alle activiteiten die zijn uitgevoerd ook juist, tijdig en volledig vast te leggen. Daarbij sluiten we aan op de eisen die gesteld worden en proberen dat zo eenvoudig mogelijk te maken. We bewaken daarbij de rechtmatigheid van zorg én kijken we ook of alles volledig is gefactureerd.

Hoe zorgen jullie ervoor dat onze data veilig is?

Dit is uiteraard een cruciale voorwaarde voor ons en wordt gewaarborgd door onze ISO27001-NEN7510 certificering. Verder sluiten we een verwerkersovereenkomst af met onze klanten op basis van een door de zorg opgezette standaard (BOZ verwerkersovereenkomst).

Wat kan het netwerk van ValueCare ons opleveren?

Alle rapportages en controles die ontwikkeld worden zijn beschikbaar voor het netwerk. Zo kun je direct aan de slag en hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Daarnaast organiseren we regelmatig bijeenkomsten met en voor onze klanten om kennis- en ervaringen uit te wisselen. Nieuwe ontwikkelingen of wijzigingen in de markt worden samen met de koplopers snel opgepakt en vertaald naar oplossingen.

Laatste nieuws

Ziekenhuizen

Wij zijn altijd in beweging. Hieronder lees je alles over de laatste ontwikkelingen en evenementen

Zie hier onze webinars (terug)

Alle webinars met betrekking tot ziekenhuizen
Bekijken »

Vraag een demo aan

Direct contact

Claudia

Claudia Keijzers

+316 107 08 265
claudia.keijzers@valuecare.nl
connect via linkedin